Gazete Vatan Logo

Stajyerliklerinin kalktığı gün cenazeleri kalktı

Yozgat'ın Saraykent İlçesi yakınlarında okul çıkışı bilgisayar kursundan dönerken otomobillerinin buzlanma nedeniyle kayıp kamyon altına girmesi sonucu yaşamını yitiren öğretmenler Rukiye Karaca, Güzin Baş ve Ayşe Özdemir dün Öğretmenler Günü'nde yapılacak törenle yemin edeceklerdi ve stajyerlikleri sona erecekti

Ayşe, Rukiye, Güzin, Birsen öğretmenler.. Anadolu'nun dört bir köşesinde yetişen pırıl pırıl dört genç kadın.. Tayinleri Yozgat'ın Saraykent ilçesindeki Dedefakılı beldesine çıktığında, bir an bile tereddüt etmeden gelmişler, orada buluşmuşlardı. Ortaklaşa bir ev kiralamış, sonra da paralarını birleştirip yine ortaklaşa bir araba almışlardı. Hayalleri de ortaktı. "Çok iyi" birer öğretmen olacaklardı. Öğrencilerine yeni ufuklar açacaklardı. Bunun için akşamları ilçe merkezinde açılan bilgisayar kursuna gidiyorlardı.

Önceki akşam kurstan çıktılar. Her zamanki gibi neşe içinde evlerinin yolunu tuttular. Mutluluklarının bir başka nedeni daha vardı bu kez. Ertesi gün, hayatlarının "ilk" öğretmenler gününü kutlayacaklardı. Ve törende "yemin ederek" stajyerlik dönemini noktalayacaklardı. Ama olmadı. Evlerine ve hayallerine ulaşamadan, arabaları kaza yaptı. Ayşe, Rukiye ve Güzin öğretmenler hayatını kaybetti. Birsen öğretmen ise ağır yaralandı.

Dedefakılı beldesi ilköğretim okulunda dün, işte bu acı kaybın acısı yaşandı. Okul Müdürü Alper Kopan, konuşurken gözyaşlarına hakim olamadı. "Onları unutmayacağız" dedi. Küçük öğrencileriyse hiçbir şey, hiç kimse avutamadı. Hıçkırıklar gözyaşlarına karıştı. Ve üç Çalıkuşu, o gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandı.

Düğün yerine cenaze
Rukiye Karaca, toprağa verilmek üzere Nevşehir'in Kozaklı ilçesine götürüldü.

Güzin Baş, Kırıkkale'nin Keskin ilçesine uğurlandı. Üçü de ölmek için çok gençti. Üç ölüm de yürekleri aynı acıyla yakmıştı.

Ama Ayşe Özdemir için dökülen gözyaşlarının bambaşka bir anlamı daha vardı.

Ayşe öğretmen, Gaziantep'te görevli meslektaşı Saim Bozdoğan ile evlenmeye hazırlanıyordu. Fırsat bulabilirlerse sömestr tatilinde, olmazsa yazın düğün yapacaklardı. Onun yerine cenazede buluştular. Saim öğretmen, Adana'nın Kızıllar köyünde düzenlenen hazin bir törenle nişanlısını toprağa verdi.

Haberin Devamı