Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemleri ile kurumlara ait prim gün sayınızı öğrenin!

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri vatandaşların işini oldukça kolaylaştırmıştır. SSK Bağ-Kur sorgulamayı artık bu kurumların resmi dairelerine gitmeden internet üzerinden kolayca yapabiliyoruz. İnternetten SSK Bağ-Kur sorgulama işleminin nasıl yapıldığını yazımızda bulabileceksiniz.

SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemleri ile kurumlara ait prim gün sayınızı öğrenin!

Eğitim öğretim hayatını tamamlamış olan herhangi bir kimse artık çalışma Hayatına başlayacaktır. Çalışma hayatı boyunca geleceğini güvence altına almak için sosyal güvenlik kurumu çeşitli sağlık ve gelecek güvenliği hizmetlerini çalışanlara sunmaktadır. Aylık belirli ödenen primler sayesinde sağlık hizmetlerinden ve yaşlılık döneminde emeklilik hizmetinden yararlanılır. SSK (Sosyal Sigortalar Kurumu) ve Bağ-Kur bu hizmetlerden biridir. Vatandaşların bu uygulamalara olan talebi çok fazladır. Çünkü bu uygulamalar sayesinde vatandaşlar sağlık sigortasına bağlı olurlar. Sağlık sigortasına bağlı olarak çalışan biz vatandaşlar çok çeşitli alanlarda hizmet almaya başlamışızdır. Sağlık kurumlarına olan bu ilgi ve alakanın tek nedeni bizlere sağladığı sayısız hizmet vermesidir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sağlık kurumlarına başvurduğumuz zaman bir doktordan muayene olabilmemiz için bu sağlık sigortası kurumlarından birine bağlı olmanız gerekir. Bunun yanında bizler de hastane de oluşan çeşitli alanlarda ki almamız gereken eczane ilaçlarının ödemesinin de hepsini ödemek zorunda kalmayız. Çünkü bu sağlık kurumları bu alanda da bizlerin ödemesi gereken ücretlerin sadece belirli kısmını ödemeniz yeterli olur. Böylece bizler çok fazla maddi zarara uğramadan çeşitli alanlarda ki hizmetleri alabiliriz. Bu noktada hizmet veren SSK ve Bağ-Kur kurumları vatandaşların aynı zamanda ileri yaşamlarında ki geleceklerini de güvence altına almaya yarar. Emekli olmaları için gerekli olan bu kurumlara zamanında prim ücretlerini ödeyerek vatandaşlar büyük bir kolaylıkla emekli olabilirler. Emekli olabilmek için de bu sağlık sigortası kurumlarına başvuru yapmamız gerekir. Bu nedenle vatandaşlar olarak bu sağlık kurumlarına olan ilgi önemlidir. Bunun yanında vatandaşların da aynı zamanda ödeyecek oldukları bu prim ücretinin de bir önemi vardır. Vatandaşlar insanlık hali olarak bazı fatura ödemeleri yanında bu prim ücretini ödemek de zorluk çekebilir. Maddi açıdan sıkıntıya düşebilirler ve primlerinin ödeyemeyebilirler. Bu noktada vatandaşlar ödemelerin hepsini bir sonraki ödeme zamanında gerçekleştirmek isteyebilirler. Bunun içinde borçların tamamını öğrenmek için gerekli sorgulama işlemlerini yapmaları gerekir. Yapılacak olan bu sorgulama işlemi için de e-devlet sistemini kolaylıkla kullanabilirler. E-devlet sistemi üzerinden yapacak oldukları SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler. E-devlet sistemi adı altında hizmet veren bu SSK Bağ-Kur sorgulama işleminden yararlanabilirsiniz. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi için sadece e-devlet sistemine giriş yapmanız yeterli olacaktır. Bunun içinde öncelikle postane şubelerine başvurmanız gerekir. Gerekli görevliden nüfus cüzdanınız ve de 2 TL işlem ücretini ödeyerek sizler bu sorgulama işlemini gerçekleştirebiliriz. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemimizi böylece e-devlet hizmetler kısmından yapabilirsiniz. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi için de kendi bilgilerini sisteme girmeniz yeterli olacaktır. Böylece tek bir tuşla SSK Bağ-Kur sorgulama işleminden yararlanabilirsiniz. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemini kullanarak sizler bu uzunca sürecek olan işleminizi çok daha kısa bir zaman dilimi içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Böylece boşuna gerekli kurumlarda vakit kaybı yaşamazsınız.

Haberin Devamı