Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur hizmet dökümünü internetten sorgulayabilirsiniz!

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağkur mükellefleri internetten SSK Bağkur sorgulama yapabiliyor. İnternet üzerinde vatandaşlar SSK Bağkur sorgulama işlemlerini e-Devlet Kapısı üzerinden yapabiliyor. E-Devlet üzerinden 7 gün 24 saat kolaylıkla SSK Bağkur sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

SSK ve Bağ-Kur hizmet dökümünü internetten sorgulayabilirsiniz!

Türkiye’de internet hizmetlerinin her geçen gün hızı bir şekilde gelişmesi ile birlikte artık dünyanın her yerinde olduğu gibi kamu alanında etkin bir şekilde internet çözümleri kullanılmaya başlandı. Vatandaşların günümüzün hızla gelişen teknolojilerinden yararlanarak, son derece pratik ve kolay bir şekilde kamu işlemlerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme sine yardımcı olacak dijital kamu hizmetleri son dönemlerde oldukça popüler bir hale geldi. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet hizmetlerinin ön plana çıkmakta olduğu bugünlerde internet üzerinden online SSK Bağkur sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Özellikle de günümüzün hızla gelişen teknolojileri ile günlük yaşamın her alanında mobil cihazların oldukça yoğun şekilde kullanılmaya başlanması ile birlikte insanlar nerede bulunuyor olursa olsun internet ortamına erişim sağlayabilme şansına sahip olabiliyor. Bu şekilde de yaşamı içerisinde karşı karşıya kaldığı ve ihtiyaç duyduğu her türlü işleme ilişkin olarak internetin sunmakta olduğu önemli çözüm kanallarından yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Günümüz modern yüzyıl teknolojisini, Türkiye’de en etkin şekilde kullanmakta olan kamu kurum ve kuruluşlarının başında gelen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından elektronik ortam üzerinde oluşturulmuş olan e-SGK ağı uygulamaları SSK ve Bağkur mükelleflerinin online olarak SSK Bağkur sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

Haberin Devamı

İnternete yaşamının her alanında erişim sağlayabilme şansına sahip olabilen milyonlarca özel sektör alanında çalışan Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ile kendi nam ve adına çalışan Bağkur sigortası mükelleflerini internet üzerinden sadece dakikalar içerisinde 4A-4B hizmet dökümü bilgilerini alabilmeleri online SSK Bağkur sorgulama işlemi ile mümkün oluyor. Vatandaşlar internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarını sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinden kullanabiliyor. Bu çerçevede de SSK ve Bağkur mükellefleri tarafından online SSK Bağkur sorgulama işlemleri de günümüzde internet üzerinde sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan sanal devlet potalı e-Devlet sistemi üzerinden online SSK Bağkur sorgulama işlemini yapmak isteyen SSK ve Bağkur mükellefleri, e-Devlet portalında yer alan her bir kamu dijital hizmet uygulamasını kullanmak için olduğu gibi öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması işlemini gerçekleştirmek durumunda kalıyor. Bu yüzden de E-Devlet Kapısı üzerinde ‘e-Devlet şifresi’, ‘mobil imza’, ‘e-imza’, ‘T.C. kimlik kartı’ ve ‘internet bankacılığı’ ile giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak e-Devlet Kapısına giriş yapabiliyor. E-Devlet sistemi kimlik doğrulamasını yapan vatandaşlar online SSK Bağkur sorgulama işlemlerini e-hizmetler sayfasında bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘4A hizmet bilgisi’ ekranında SSK sigortası için, ‘4B hizmet bilgisi’ ekranında Bağkur sigortası için sorgulama yapabiliyor. Bu şekilde sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinden son derece hızlı, pratik ve güvenli şekilde SSK Bağkur sorgulama işlemlerini internete erişi sağlanabilen her yerden ve günün her saatinde mesai saati koşulu olmadan gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı