Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur güvencelerine ait sorgulama detayları!

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi için her gün binlerce kişi Sosyal Güvenlik Kurumlarını ziyaret ediyor. Sahip olunan sağlık güvenceleri çerçevesinde hizmet vermekte olan bu işlem SSK Bağ-Kur sorgulama adında açılan online sorgulama sayfasında gerçekleştirilebilir. E-Devlet adı verilen bu online işlemlerden biri olan SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemi kolay bir şekilde bizler tarafından yapılabilmektedir.

SSK ve Bağ-Kur güvencelerine ait sorgulama detayları!

İnternetin kullanım alanının genişlemesi ile beraber vatandaşların her biri bazı alanlarda yapması gereken işlemleri bu sistemi kullanarak gerçekleştirmektedir. İnternet üzerinden yapılan değerlendirmeler sonucunda artık kamusal alanda bulunan pek çok işlemi bizler bu platform üzerinden gerçekleştirmekteyiz. Bu kamu kurumuna giderek yapmamız gereken işlemleri bizler daha hızlı bir şekilde internet üzerinden de halledebiliriz. Online sorgulama sayfasından biri olan SSK Bağ Kur sorgulama işlemi için de bizler artık bu sistemi kullanabiliriz. SSK Bağ Kur sorgulama üzerine verilen bu hizmet binlerce kişi tarafından kullanıma açıktır. Çünkü e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. On sekiz yaşını dolduran bireylerin üzerine e-Devletten üyelik açılmıştır. İşlem yapmak isteyenler postane kurumlarına gelerek kısa bir zamanda elde edecekleri e-Devlet şifresini alarak bu platforma giriş yapabilirler. Sonrasında da SSK Bağ Kur sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Çalışma hayatına başlayan her vatandaşın adına oluşturulan bir sigorta kurumu vardır. Sağlık sigortası ülkemizde Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında hizmet vermektedir. Vermiş olduğu bu hizmet sonucunda bizler emekli olabilme ve hastanelerde ücretsiz muayene olabilme fırsatına sahip oluruz. Çalışan her vatandaşa yapılması gereken bu sigorta işlemleri önemlidir. Aksi halde sigortasız işçi çalıştırmak büyük bir suçtur. Bu sigorta kurumlarından alınan bilgiler sonucunda bizler düzenli bir şekilde primlerimizi ödersek zamanı geldiğinde emekli olabiliriz. Emeklilik haklarımızı kullanmamız gereken bazı dönemler olabilir. Bu emeklilik bilgilerine ulaşmak için de bizler SSK Bağ Kur sorgulama işlemini gerçekleştirebiliriz. Emeklilik hakkı herkesin sahip olduğu haklardan biri olduğuna göre bizler de bu dönemde dilediğimiz zaman ne zaman emekli olabileceğimizi öğrenebiliriz.

Emeklilik hesaplamaları için gerekli olan bazı sigorta bilgiler vardır. Bizler ne kadar süre ile prim ödediğimiz, toplamda ödenecek ne kadar prim ücreti olduğunu, varsa sigorta borcumuzu, bunun taksitlendirme seçenekleri gibi bilgileri artık internet sistemi üzerinde yer alan sorgulama sayfasından öğrenebiliriz. SSK, Emekli Sandığı, GSS ve Bağ Kur olmak üzere dört farklı sigorta kurumu vardır. Vatandaşlarda yaptıkları mesleklere göre bu sigorta kurumlarına bağlıdırlar. Sigorta kurumlar çerçevesinde verilen yukarıda bahsettiğimiz hizmet artık kurum binasına gitmeye gerek kalmadan da öğrenilebilir. SSK ve de Bağ Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar SSK Bağ Kur sorgulama yaparak kısa bir dönemde bu hizmetlerin hepsinden yararlanabilir. Aynı zamanda gerçekleştirilen bu işlemlerden en güncel bilgileri de alabilirler. Yapılan bu hizmet sonucunda bizler de ne zaman istersek bu sorgulama sayfasını kullanabiliriz. Öğrenmek istediğimiz bilgilere de böylece kısa yoldan ulaşabiliriz.

Haberin Devamı