Gazete Vatan Logo

SSK prim sorgulama ve SGK sorgulama için tek bir tık yeterli!

SSK prim sorgulama ve SGK sorgulama işlemlerinizi tek bir web adresi üzerinden yapma şansına sahipsiniz. Bu işlemler SGK bünyesinde yer alan online işlemlerdendir. Ayrıntıları haberimizde.

SSK prim sorgulama ve SGK sorgulama için tek bir tık yeterli!

Son yıllarda hızla gelişen mobil teknoloji ile birlikte yaygınlaşan internet kullanımı kamu kurumları tarafından da aktif olarak vatandaşa sunulan kamu hizmetlerinde de kullanılmaya başlanması, kamu işlemlerinin de daha hızlı ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. Özellikle de Türkiye’de kamu kurumlarının online hizmetlere ağırlık vermeye başlamasıyla birlikte dijital platform üzerinde en geniş online hizmet ağını oluşturan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri sigorta mükelleflerine, sigorta işlemlerini çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde yapabilmelerine yardımcı oluyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş online hizmet ağı ile SGK hizmet dökümü sorgulama gibi işlemler SSK sigortalısı için artık oldukça basit ve kolay işlemler haline geldi. Son yıllarda hızla gelişen teknoloji sayesinde bulunduğu her yerden Sosyal Güvenlik Kurumu’ un dijital platform üzerinde yer alan online hizmetlerine erişim sağlayarak, sigorta işlemlerini gerçekleştirebilen SSK sigortalısı artık kurum binasına gitmek zorunda kalmıyor.

Haberin Devamı

SSK sigortalısının SGK hizmet dökümü sorgulama gibi işlemlerini yapabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ve ilçelerde bulunan müdürlüklerinde uzun saatler sürebilen uzun kuyruklarda sıra bekleme çilesi ve yoğun bürokrasi işlemleri ile boğuşmak zorunda kalmıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları aracılığı ile günün her saatinde işlem yapılabilmesi olanağına sahip olunması da günümüzde SSK sigortalısı tarafından SSK sorgulamalarında ve diğer tip işlemlerinde internet üzerinde yer alan bu Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamalarının tercih edilmesine yol açıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde SSK sigortalısının hizmetine sunmuş olduğu online hizmet uygulamalarını kurumun resmi web portalında bulunan online hizmetler menüsünden ulaşılabildiği gibi aynı zamanda da sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden de ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan geniş online hizmet ağı içerisinde SSK sigortası mükellefleri tarafından en çok kullanılmakta olan online hizmet uygulaması olan E-SGM hizmet sayfasından şifresiz SGK hizmet dökümü sorgulama gibi işlemler dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK sigortalısını daha hızlı ve daha kaliteli hizmet sunabilmek amacı ile E-SGM uygulama sayfasında bakım ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştirmeye başlaması nedeni ile SSK sigortalısı SSK sorgulama gibi işlemlerini gerçekleştirebilmek için uygulama sayfasına son birkaç aydır erişim sağlayamıyor. Bu erişimin sona ermesi nedeni ile pek çok SSK sigortalısı sigorta işlemleri için artık interneti kullanamayacağını düşünüyor olsa da E-SGM uygulama sayfasıyla aynı anda hizmet vermekte olan e-Devlet sistemindeki Sosyal Güvenlik Kurumu sorgulama ekranı halen SSK sigortalısına hizmet vermeye devam ediyor. Bu kapsamda SSK sigortalısı internet üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde SSK sorgulama yapabilmek için turkiye.gov.tr adresinde yer alan e-Devlet sistemine erişim sağlayarak, sigortalarına ilişkin güncel ve ayrıntılı bilgiler alabilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan turkiye.gov.tr adresinde yer alan e-Devlet sisteminde SSK sigortalısı tarafından SSK sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi için kimlik doğrulaması yapılması gerekiyor.

Haberin Devamı

E-Devlet kimlik doğrulaması işlemleri ‘sisteme giriş’ penceresinde ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş seçeneklerinden herhangi birisi kullanılarak, e-Devlet kimlik doğrulaması yapılabiliyor. E-Devlet sistemi kimlik doğrulamasının ardından e-hizmetler kategorisi altında bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘4A hizmet bilgisi’ ekranından herhangi bir ek bilgi girmek zorunda kalmadan SSK sorgulama işlemleri dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemindeki online hizmet sayfası üzerinden SSK sigortalısı en güncel sigorta bilgilerine mesai saati sonu, resmi tatil ve hafta sonu tatili gibi mesai saatinin sona ermesi gibi durumlar ile karşı karşıya kalmadan haftanın 7 günü 24 saat bilgi alabilme imkanına sahip olabiliyor. SSK sigortalısı SSK sorgulamaları ile e-Devlet sisteminden SSK sigorta prim ödemeleri, SSK ilk işe giriş, SSK müstahaklık durumu, SSK hizmet süresi ve diğer tüm güncel SSK sigorta bilgilerini en ayrıntılı döküm halinde alabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu sebeple de vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmetleri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı