Gazete Vatan Logo

SSK Hizmet Dökümü Alarak SSK Prim Borç Sorgulama

SSK hizmet dökümü, sigortalıların tüm bilgilerini sağlamaktadır. SSK hizmet dökümü alarak sigorta bilgilerinize ulaşmak için SSK hizmet dökümü adımlarını takip edebilirsiniz.

Çalışan tüm sigortalıların sigortaları ile ilgili bilgiler kayıt altına alınmaktadır. Detaylı bir şekilde tutulan ve gün gün, ay ay ve yıl yıl olmak üzere kategoriler altında gruplandırılan bilgiler sayesinde sigortalının tüm sigortası hakkında bilgi sahibi olabilmektedir. Sizler de sigortanız hakkında almak istediğiniz bir bilgi olduğunda SSK hizmet dökümü almanız yeterli olacaktır. SSK hizmet dökümü almak için yararlanabileceğiniz kaynak sayısı fazladır. Bu nedenle hangi yöntem ya da site sizin için kolay ise o portal üzerinden bilgilerinize erişim sağlayabilirsiniz.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

SSK GÜN SORGULAMA

SSK SORGULAMA

SSK PRİM SORGULAMA

SSK hizmet dökümü için en çok tercih edilen portalların başında E SGM hizmet ekranı gelmektedir. SGK tarafından oluşturulan ve resmi bilgilerin sağlandığı E SGM hizmet ekranı sayesinde sigorta dökümünüzü birkaç adımda alabilirsiniz. E SGM üzerinden SSK prim sorgulama yapmak için portala giriş yapmanız ve giriş ekranındaki formu doldurmanız gerekmektedir. Formu doldurduktan sonra ise açılan menüden ilk olarak hizmet seçeneğini, ardından da sigorta türünüze göre 4A ve 4B seçeneklerini seçmeniz gerekmektedir. Yapacağınız seçimlerin ardından dökümünüz açılacak olan sayfada yayınlanacaktır.

Haberin Devamı

Sigorta dökümünüzü isterseniz E Devlet kapısı üzerinden de alabilirsiniz. E SGM hizmet ekranına göre E Devlet kapısında SGK ile çok daha fazla hizmet bulunmaktadır. Bu nedenle SSK prim sorgulama yapmanın yanında diğer hizmetlerden de yararlanmanız mümkündür. İlgili sitede yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu menüsü seçtiğinizde yararlanabileceğiniz tüm hizmetler sıralanmaktadır. Sıralanan hizmetler arasında ihtiyacınıza göre seçim yapmanız yeterli olacaktır. E Devlet üzerinden sunulan hizmetlerde de yine bilgiler SGK tarafından sağlandığı için bilgiler arasında herhangi fark bulunmamaktadır ve aldığınız bilgiler resmi bilgilerdir. Fakat site üzerinden aldığınız bilgiler ile kurumdan aldığınız bilgiler arasında fark olursa, esas olan kurumdan aldığınız bilgiler olacaktır. Bu nedenle SSK hizmet dökümü almış olsanız da resmiyeti yoktur.

Haberin Devamı