Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama Hizmetleriyle Sigortanızı Takip Edin!

SSK gün sorgulama uygulamasıyla SGK sigorta bilgilerinizi görebilirsiniz. E devlet şifresiyle giriş yaparak gerçekleştirebileceğiniz SSK gün sorgulama sonrasında ödenen primlerinizi görebilirsiniz.

SSK Gün Sorgulama Hizmetleriyle Sigortanızı Takip Edin!

SGK’nın milyonlarca vatandaşlara hizmet sunması, bu anlamda yeni bilgi alma yöntemlerinin oluşturulmasını zorunlu kılarken, vatandaşların online olarak yayınlanan uygulamaları kullanarak kuruma gelmeden tüm işlemleri yapabileceği belirtildi. Vatandaşların önceki dönemlerde SGK’nın şubelerine gitmesi gerekirken, yapılan düzenlemeler ile bu mecburiyet ortadan kaldırıldı. Artık SGK’ya gitmeden sigorta takibi ve borç ödeme gibi işlemleri yapacak olan vatandaşlar, sunulan hizmetlerin kolaylığını üstelik ücretsiz olarak yaşayabilecek.

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Sunulan uygulamaların kullanım bilgilerinde belirtildiği gibi vatandaşların SSK gün sorgulama yapmak için ilk olarak e devlet kapısının giriş ekranındaki üyelik bilgilerini girerek sisteme erişim sağlaması gerekli. Giriş işlemlerinin ardından ise kurumlar listesinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’na tıklanması ile tüm SSK gün sorgulama hizmetleriningörüntülenmesi mümkün. Açılacak olan sayfadan hangi konuda SSK sorgulama yapılmak isteniyorsa, o hizmetin seçilmesi ile birlikte tüm vatandaşlar kolay bir şekilde SSK gün sorgulama yapabilecek.

Haberin Devamı

Yapılacak olan işlemlerde sorun yaşayan vatandaşların kurumlara durum ile ilgili müracaat etmesi gerekirken, yapılacak olan başvuru sonrasında SSK gün sorgulama işlemlerinde yaşanan sorunlar giderilerek, vatandaşların SSK sigorta sorgulama yapabilmesi mümkün olacak. Yapılacak olan sorgulama işlemlerinde vatandaşların herhangi bir yanlış bilgi ile karşılaşması durumunda ise internet üzerinden bilgilerin düzeltmesi için talepte bulunmak mümkün değil. Bu tür durumlarda vatandaşların direk SGK’nın kurumları aracılığı ile başvuruda bulunması ve konuyla ilgili kurumu bilgilendirmesi gerekiyor. Yapılacak olan incelemeler sonrasında ise vatandaşların haklı bulunması halinde gerekli düzeltmeler yapılarak, herhangi bir mağduriyet yaşanması önleniyor. Bu nedenle resmi olarak yapılan açıklamalarda, vatandaşların bu tür durumlar için herhangi bir çekince yaşanmadan başvuru yapması isteniyor.

Haberin Devamı

E Devlet SSK Sorgulama Hizmetleri Nelerdir?

E devlet kapısına eklenen hizmetler sayesinde SSK gün sorgulama gibi pek çok SGK hizmeti portal içerisinde yer almaya başlamıştır. Vatandaşların ücretsiz bir şekilde yararlanabileceği hizmetler arasında 4A Emekli Ödeme Bilgileri, 4A Hizmet Dökümü, 4A Hizmet Dökümü Belge Doğrulama, 4B Banka ve Adres Değişikliği, 4B Basamak Bilgisi, 4B Borç Durumu, 4C Banka Değişikliği, 4C Bir Aylık Maaş Tercihi, 4C Emekli Aylığı Kesintileri gibi sigorta türlerine özel olarak geliştirilen uygulamalar bulunmaktadır.

Ayrıca yapılan son düzenlemeler ile birlikte Genel Sağlık Sigortası gibi hizmetlerin de online olarak e devlet kapısı üzerinden yapılabileceği açıklanırken, SGK menüsü altında yer alan Tedavi Bilgileri Sorgulama, Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama gibi hizmetlere erişim sağlanarak online olarak işlem yapılabilecek.