Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur sorgulamanızı yapın, prim gün sayınızı öğrenin!

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemini kullanan vatandaşlar rahat ediyor. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri SSK ve Bağ-Kur primi ödeyen vatandaşlar için geliştirilmiştir. SSK Bağ-Kur sorgulama ile daha bir çok ayrıntılı bilgiye erişmeniz mümkündür.

SSK Bağ-Kur sorgulamanızı yapın, prim gün sayınızı öğrenin!

Gelişen teknoloji sayesinde işlemlerimizi internet üzerinden vakit kaybetmeden gerçekleştirmekteyiz. İnternet üzerinden kamu işlerinizi kolaylıkla halledebilmeniz ile birlikte kurum ve kuruluşlarda uzun kuyruklarda bekleme gibi sorunlardan kurtulabilirsiniz. Buda sizlere zamandan tasarruf sağlamaktadır. Bu kapsamda internet üzerinden gerçekleştirebileceğiniz işlemlerden birisi de SSK BAĞ-KUR hizmet sorgulama işlemleridir. internet üzerinden kolaylıkla yapabilecek olduğunuz bu işlemler için yazımızın devamında sizlere verecek olduğumuz adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. İşleminizi kolayca ve güvenilir şekilde yapmak istiyorsanız E-Devlet üzerinden yapmanız gerekmektedir. E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmeniz için ilk olarak E-Devlet şifresini almanız gerekmektedir. E-Devlet şifresini ise herhangi bir PTT şubesine giderek kolay ve hızlı bir şekilde edinebilirsiniz. Bunun için ise 2 TL gibi bir ücret ödemeniz de gerekmektedir. Bu işlemlerinizin ardından kapalı bir zarfın içerisinde E-Devlet şifrenizi edinebilir ve sistem üzerinde işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal güvenliğin sizlere sağlamış olduğu birçok yarar bulunmaktadır. Bunlardan birisi her ay düzenli olarak almış olduğunuz maaştır. Bu sayede daha rahat bir hayat geçirebilmeniz amaçlanmıştır. Herhangi bir iş kazası veya bir rahatsızlığınız sonucunda, Sosyal Güvenlik Güvencesi olan kişilerin hastane masrafları devler tarafından karşılanmaktadır. Bunlara ek olarak ilaç konusunda da devlet sizlere destek vermektedir. Bu ve benzeri nedenler ışığında sosyal güvenlik oldukça önemli olmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu 3 kurumdan oluşmaktadır. Bunlar ise; Emekli Sandığı, Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağ kur'dur. Bu kurumlar tek bir çatı altında toplanarak işlemler bu anlamda yapılmaktadır. SSK ve BAĞ-KUR sorgulamalarınız sayesinde sigortanızı ödenip, ödenmediği veya sigortanız ile ilgili bilgileri istediğiniz zaman içerisinde sorgulama yapma imkanına sahip olmaktasınız.

Haberin Devamı

SSK BAĞ-KUR Sorgulama işlemini de E-Devlet resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Bu kapsamda ihtiyacınız olan E-Devlet şifreniz ve TC kimlik numaranızdır. Açılan ekran üzerinden ilk olarak 'Kimliğimi Şimdi Doğrula' butonuna tıklayınız. Arından e-devlet şifresi ile işlem yapmak için ilgili alana şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı girmeniz gerekmektedir. Ardından 'sisteme giriş yap' butonu sayesinde sisteme girişinizi yapabilirsiniz. SSK'ya bağlı olan kişiler 4A hizmet sorgulamayı seçerek bu yukarıda sizlere vermiş olduğumuz işlemleri yapmanız gerekmektedir. BAĞ-KUR'a bağlı olan kişiler ise, 4B hizmet sorgulamayı seçmeniz gerekmektedir. Sisteme girişinizi yaptıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dokümanına ulaşabilir ve merek ettiğiniz tüm bilgilerine ulaşabilirsiniz. Sizlere sağlanmış olan bu internet üzerinden işlem yapma sayesinde işlemlerinizi 7 gün 24 saat, dilediğiniz vakitte gerçekleştirebilirsiniz. Gerekli durumlarda buradan bilgilerinize kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca bilgilerinizi kontrol etme gibi bir imkanına da sahip olmaktasınızdır. Eğer herhangi bir sorun veya yanlışlık ile karşılaşırsanız Sosyal Güvenlik Kurumunun ilgili birimlerine müracaat etmeniz gerekmektedir. Yapmış olduğunu bu müracaat işleminizden sonra yanlışlıklar giderilecektir ve büyük problemlere yol açmadan engellenmiş olacaktır. Sizlere vermiş olduğumuz bilgiler sayesinde işlemlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.

Haberin Devamı