Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri ile hangi bilgilere erişim sağlarım?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK Bağkur sorgulama işlemi ile birlikte artık internetten sigorta hizmet dökümü alınabiliyor. Güncel sigorta hizmet dökümü bilgilerinin internetten dakikalar içerisinde alınabilmesi SSK Bağkur sorgulama işlemi yaygın olarak kullanılıyor. Online SSK Bağkur sorgulama işlemi internette e-Devlet sisteminden kullanılıyor.

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri ile hangi bilgilere erişim sağlarım?

Günümüz teknolojisi artık devlet kurumu hizmetlerinde de kendisini etkin biçimde gösteriyor. Özellikle hızla gelişen akıllı mobil cihaz teknolojileri insanların nerede olursa olsun internet ortamına hızlı ve kolay bir şekilde erişim sağlayabilmesi sağlıyor ki böylelikle insanlar, internet üzerinde devlet kurumu tarafından sunulan tüm dijital hizmet uygulamalarının sağladığı önemli avantajlardan kolaylıklardan yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Günümüz modern Türkiye’sinde devlet kurumları tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan online kamu hizmet uygulamaları ile sadece dakikalar içerisinde tüm zorlu veya kolay kamu işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olunabiliyor. Bu doğrultuda elektronik ortam üzerinde hizmete açılan online e-SGK hizmet ağı ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu ile gerçekleştirilecek işlemlerde de vatandaşlar modern yüzyıl hizmet standartlarından yararlanabiliyor. İnternette SSK ve Bağkur sigortalısının güncel sigorta hizmet dökümlerini alabilmelerini sağlayacak SSK Bağkur sorgulama işleminin online olarak yapılabilmesini mümkün kılacak e-SGK hizmetleri bulunuyor.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendire amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun elektronik ortam üzerinde yer alan ve oldukça geniş kapsama sahip olması ile birlikte vatandaşların tüm sigorta ve emeklilik işlemlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmesine imkan veren e-SGK hizmet ağı bulunuyor. Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağkur sigorta sistemi mükelleflerinin her türlü sigortalılık ve emeklilik işlemlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmeleri mümkün kılınıyor. Bu doğrultuda elektronik ortam üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebilmekte olan online SSK Bağkur sorgulama işlemi ile Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve Bağkur sigorta mükellefleri sadece dakikalar içerisinde en güncel sigorta hizmet bilgilerinin yer aldığı sigorta hizmet dökümlerini alabilme şansına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve Bağkur sigorta mükellefleri internet ortamına erişim sağlayabildiği her noktadan güncel sigorta hizmet bilgilerini öğrenebilecekleri SSK Bağkur sorgulama işlemlerini birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Günümüz modern Türkiye’sinde oldukça yaygın kullanıma ulaşan internet altyapısını vatandaşa sunduğu hizmetlerinde aktif şekilde kullanan her bir devlet kurumunun online uygulamasını tek bir çatı altında bir araya getiren e-Devlet portalı üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait olan e-SGK uygulamaları da bulunuyor. Bu doğrultuda SSK ve Bağkur sigorta mükellefleri internet üzerinde sanal devlet portalı üzerinden SSK Bağkur sorgulama yapabiliyor ki bu işlem için e-Devlet sistemi içerisinde ‘e-hizmetler’ kategorisi altındaki SGK’nın ‘4A hizmet bilgisi’ ekranı SSK mükellefleri tarafından, ‘4B hizmet bilgisi’ ekranı Bağkur mükellefleri tarafından kullanılabiliyor. Bu yüzden de SSK Bağkur sorgulama hizmet uygulaması yaygın şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve Bağkur sigorta mükellefleri internete erişim sağlayabildikleri her yerden sadece birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebileceği online SSK Bağkur sorgulama işlemi ile güncel sigorta ödemelerini, sigortalı ilk işe giriş tarihini, sigorta sicil numarasını, sigorta hizmet durumunu ve sigorta müstahaklık durumu bilgisini tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Bu sebep dolayısı ile de günümüz modern Türkiye’sinde hem Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri hem de Bağkur sigorta mükellefleri güncel sigorta hizmet dökümlerini almak için internet üzerinde kendisine sunulan e-Devlet SSK Bağkur sorgulama işlemini kullanmayı tercih ediyor.