Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri için online hizmet!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) internet hizmetleri ile internette SSK Bağkur sorgulama dönemi başladı. Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağkur mükellefleri internette online SSK Bağkur sorgulama işlemi ile güncel sigortalılık bilgilerini öğrenebiliyor. Online SSK Bağkur sorgulama işlemleri SSK ve Bağkur mükellefleri tarafından e-Devlet Kapısı üzerinden güvenle yapılabiliyor.

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri için online hizmet!

Teknoloji dünyasında artık vatandaşların yaşamları içerisindeki her türlü işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilmelerine yardımcı olacak dijital hizmet çözümleri sunuluyor. Türkiye’de kamu hizmetleri alanında da etkin biçimde görülmeye başlanan dijital hizmet kanalları özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) sigortalılık ve emeklilik hizmetlerinde etkin şekilde görülüyor. Özellikle de Türkiye’de SSK ve Bağkur mükellefleri artık e-SGK ağı uygulamalarını kullanarak sadece dakikalar içerisinde SSK Bağkur sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun her bir e-SGK ağı uygulamasının sigortalılık ve emeklilik işlemleri konusunda vatandaşlara çok önemli işlem kolaylıkları ve avantajları sağlıyor olması nedeni ile son dönemlerde vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) her bir internet hizmetinin 7 gün 24 saat kullanılabiliyor olması günümüzde Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefinin ve Bağkur mükellefinin online SSK Bağkur sorgulama işlemini mesai saati sorununa ve kısıtlamasına takılmak durumunda kalmadan günün her saatinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesi sağlanıyor. Bu şekilde de modern yüzyıl Türkiye’sinde sigorta mükelleflerinin ve emeklilerin Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili olan işlemlerini internetin sağlamış olduğu hızlı ve pratik işlem imkanlarından yararlanarak 7 gün 24 saat gerçekleştirebilme özgürlüğünden yararlanabilme şansına sahip olabilmelerini sağlıyor.

Her geçen gün hızla gelişen 21.yüzyıl mobil akıllı cihaz teknolojileri sayesinde yaşamının her alanında nerede bulunuyor olursa olsun internet ortamına erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabilen vatandaşlar internet üzerinde yer alan tüm dijital hizmet uygulamaları ile sadece birkaç dakika içerisinde yaşamının her alanındaki işlemin, gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından internet hizmetlerinin son dönemlerde oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaya başlanması ile birlikte SSK Bağkur sorgulama işlemleri de internet üzerinden son derece pratik bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Türkiye’de özel sektör alanında çalışarak Sosyal Sigortalar Kurumu sigortası mükellefi olan ve kendi nam ve adına çalışarak Bağkur sigortası mükellefi olan milyonlarca sigorta mükellefinin, sigortalılık durumlarına ve hizmetlerine ilişkin olarak tüm ayrıntılı dökümlerini online SSK Bağkur sorgulama işlemi ile öğrenebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun her bir e-SGK ağı uygulamasının sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinden kullanılabiliyor olması sebebi ile günümüzde SSK ve Bağkur mükelleflerinin SSK Bağkur sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilecekleri e-SGK ağı uygulamaları için e-Devlet sistemini kullanmaları gerekiyor. Ancak SSK ve Bağkur mükellefleri online SSK Bağkur sorgulama işlemlerini yapabilmek için öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması gerçekleştirmek durumunda kalıyor. E-Devlet kimlik doğrulama işlemleri ise ‘e-Devlet şifresi’, ‘T.C. kimlik kartı’, ‘e-imza’, ‘mobil imza’ ve ‘internet bankacığı’ ile giriş yöntemlerinden herhangi birisi ile gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı