Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi ile sigorta durumunuzu takip edebilirsiniz!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) internet hizmetleri ile birlikte artık internet üzerinden SSK Bağkur sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor. Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağkur mükellefleri internet üzerinde yer alan e-SGK ağı uygulamaları aracılığı ile online SSK Bağkur sorgulama işlemini yaparak, güncel sigortalılıklarını öğrenebiliyor. SSK Bağkur sorgulama işlemleri artık internet üzerinde e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi ile sigorta durumunuzu takip edebilirsiniz!

Modern yüzyıl Türkiye’sinde internet hizmetleri günlük yaşamın her alanında kendisine son derece etkin ve yoğun bir şekilde yer buluyor. Özellikle de insanların yaşamlarının her alanında karşı karşıya kaldığı ihtiyaçlarını, reel olanaklara göre dijital ortam üzerinden çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) internet hizmetleri öne çıkarken, artık internette SSK Bağkur sorgulama işlemi de gerçekleştirilebiliyor. Türkiye’de özel sektör alanında çalışmakta olan Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükelleflerinin ile kendi nam ve adına çalışmakta olan Bağkur mükelleflerinin en güncel sigortalılık bilgilerini öğrenebilmeleri sağlanıyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu çerçevede de elektronik ortam üzerinde etkin bir hizmet anlayışını benimsemiş olan ve 2000’li yılların ortalarından bu yana internet ortamı üzerinde oldukça geniş kapsamlı bir hizmet çeşitliliği sunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından internet üzerinde sunulan dijital işlem uygulamaları aracılığı ile vatandaşların günlük yaşam işlemlerinde olduğu gibi sigortalılık ve emeklilik işlemleri konusunda da internetin hızlı ve pratik işlem fırsatlarından yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de internette artık hem SSK hem de Bağkur mükellefleri tarafından SSK Bağkur sorgulama işlemi hem çok daha hızlı hem de çok daha kolay bir şekilde sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan 21.yüzyıl teknolojileri sayesinde yaşamının her alanında internet ortamına erişim sağlayabilme şansına sahip olabilen vatandaşlar artık evde, ofiste veya günlük yaşamının her alanında nerede bulunuyor olursa olsun internete erişim sağlayarak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmetlerinden yararlanabiliyor. Bu çerçevede de elektronik platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları ile birlikte vatandaşların SSK Bağkur sorgulama işlemlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

Haberin Devamı

Özellikle de internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarının 7 gün 24 saat kullanılabiliyor olması Türkiye’de SSK ve Bağkur mükelleflerinin mesai saati gibi bir zaman sınırlaması ile karşı karşıya kalmadan güncel sigortalılık durumu bilgilerine ulaşabilme şansına sahip olabilmesi sağlanıyor. Günümüzde internet üzerinde SSK Bağkur sorgulama işlemleri SGK’nın sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinde bulunan e-SGK ağı uygulamaları aracılığı ile gerçekleştirilebiliyor. Ancak e-Devlet Kapısı üzerinde yer alan bu hizmetlerden yararlanarak SSK Bağkur sorgulama işleminin gerçekleştirebilmesi için öncelikli olarak SSK ve Bağkur mükellefleri tarafından e-Devlet kimlik doğrulaması yapılması gerekliliği bulunuyor. Bu çerçevede de mükellefler, e-Devlet giriş penceresinde ‘e-Devlet şifresi’, ‘mobil imza’, ‘T.C. kimlik kartı’, ‘e-imza’ ve ‘internet bankacılığı’ şeklindeki 5 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisi ile kimlik doğrulama yapabiliyor. SSK Bağkur sorgulama işlemi e-hizmetler sayfasındaki ‘4A-4B hizmet bilgisi’ ekranı üzerinden son derece pratik bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı