Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur sorgulama ile primlerinizi ve gün sayınızı hesaplayın!

SSK Bağ-Kur sorgulama hizmetini bu iki kuruma bağlı olan vatandaşlar alabilir. SSK Bağ-Kur sorgulama kapsamında kurumlara ait bir çok işlemi kolaylıkla yapabiliyoruz. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemini kısa sürede internet üzerinden yapmanız mümkündür.

SSK Bağ-Kur sorgulama ile primlerinizi ve gün sayınızı hesaplayın!

Her vatandaş kendi sosyal güvencesini sağlamak ister. Sosyal güvencesini sağlamak isteyen vatandaşlar bağlı oldukları kuruma göre gerektirdiklerini yapmaları gereklidir. Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların sosyal güvencelerini sağlamaktadır. Sosyal güvencelerini sağladığı gibi ayrıca vatandaşları da emekli yapmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumunun 3 alt kurumu vardır. SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumları yapmış olduğunuz işe göre belirlenir. Eğer bir sigortalı işte çalışıyorsanız ve sigortanız yatıyor ise SSK ya bağlısınızdır. İş vereniniz sizin sigortanızı her ay yatırması gereklidir. Sigortası yatan vatandaşlar sosyal güvencelerini sağlayabilirler. Diğer bir kurum olan Bağ-kurdan ise kendi işini yapanlar yararlanabilir. Esnaf veya tarım işini yapan bireyler Sosyal Güvenlik Kurumunun Bağ-Kura bağlı olabilirler. Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlar primlerini kendileri yatırmaktadır. Primleri yatan vatandaşlar sosyal güvencelerini sağlayabilir. Emekli sandığı ise kamu kurumunda çalışan vatandaşlar içindir. Kamu kurumunda çalışan her vatandaş emekli sandığı altındadır. Bu vatandaşlar herhangi bir prim veya sigorta yatırmalarına gerek yoktur. Bu vatandaşların primleri emekli sandığı tarafından karşılanmaktadır ve bu şekilde sosyal güvenceleri sağlayabilmektedir.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal güvencelerini sağlayan vatandaşların hastane ve kaza masraflarını bağlı oldukları kurum karşılamaktadır. Ayrıca ilaç alımı sırasında da vatandaşlara bazı indirimler sunulmaktadır. Bu imkanlardan yararlanabilmek için her ay düzenli olarak primlerinizi veya sigortalarını yatırmanız gereklidir. Bu primler ve sigortalar sizin sosyal güvencenizi sağladığı gibi emeklilik içinde önemlidir. Emekliliğin şartlarından birisi sosyal güvencenizi sağlamak için yatırılması gereken prim ve sigortaların tamamlanmasıdır. Bunları tamamlayan vatandaşlar emeklilik yaşı geldi ise bağlı olduğu kurumdan emekli olabilir ve emekli maaşı alabilir. Sosyal güvencenizi sağlamak için ve emekli olmak için prim ve sigorta yatırmanız gereklidir. Ne kadar prim yatırmanız gerektiğini bağlı olduğunuz kuruma göre sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz. SSK ya bağlı olanlar SSK sorgulama yaparak bağ-kura bağlı olan vatandaşlar bağ-kur sorgulama yaparak ödemesi gereken prim miktarını öğrenebilir. Bu sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. SSK, Bağ-kur sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Karşınıza gelen giriş yollarından herhangi birisini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Bu giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğinizde T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. E-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğiniz PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra ve sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümüne girmelisiniz. E-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. SSK ya bağlı olan vatandaşlar 4A hizmetleri bölümü altından, Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlarda 4B hizmetleri bölümü altından sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilir.

Haberin Devamı