Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur sorgulama ile hizmet dökümünüzü alın!

Güncel SSK Bağkur sigorta dökümleri internette SSK Bağkur sorgulama hizmeti ile öğrenilebiliyor. Hem SSK hem de Bağkur sigorta mükellefleri dakikalar içerisinde güncel sigorta bilgilerini SSK Bağkur sorgulama hizmeti ile elektronik ortam üzerinden öğrenebiliyor. Bu yüzden de e-SGK portalı hizmetleri vatandaşın SSK Bağkur sorgulama gibi işlemlerinde sıklıkla kullandığı dijital sigorta hizmetleri arasında yer alıyor.

SSK Bağ-Kur sorgulama ile hizmet dökümünüzü alın!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun elektronik hizmetleri ile birlikte Türkiye’de SSK ve Bağkur sigortası mükellefleri için internetten sigorta dökümü alabilme şansı oluştu. Türkiye’de her geçen gün daha da yaygın şekilde kullanılmaya başlanan internet teknolojilerinden faydalanarak, sigorta mükelleflerine dijital hizmetler sunmaya başlayan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun elektronik ortam üzerinde hem Sosyal Sigortalar Kurum mükelleflerinin hem de Bağkur sigorta kurumu mükelleflerinin en güncel sigorta bilgilerini internet kolaylığında öğrenebilmeleri için online SSK Bağkur işlem kolaylığını getiriyor. Bu kapsamda Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağkur sigortası mükellefleri son derece pratik bir şekilde internet erişiminin söz konusu olduğu her yerden güncel sigorta dökümlerini online SSK Bağkur sorgulama işlemi ile birkaç dakika içerisinde alabilme kolaylığından yararlanabiliyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Özellikle Türkiye’de sigorta, emeklilik ve sağlık güvencesi hizmetlerini tek bir kurum olarak sunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bünyesinde Sosyal Sigortalar Kurumu, Bağkur, Emekli Sandığı ve Genel Sağlık Sigortası gibi tüm sosyal güvence hizmet uygulama ve kurumlarının toplanması dolayısı ile kurum içi iş yükü oldukça yüksek boyutlara ulaşmaktadır. Bu durumda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun mükelleflerine sunmakta olduğu tüm sosyal güvence hizmetleri ve sağlık güvence hizmetlerinde ağır bir işleyişin oluşmasına neden olmaktadır. Bu durum aynı zamanda sigorta mükelleflerinin işlemlerinde oldukça basit olmasına karşın fazlasıyla zorluk ve zaman kaybı yaşaması gibi durumlarla karşı karşıya kalmasına neden oluyor. Bu şekilde hem Sosyal Güvenlik Kurumu hem de sigorta mükellefleri için ciddi mağduriyetlere yol açan ve çağ dışı hizmet yapısının ortaya çıkmasına neden olan bu duruma çözüm olması amacı ile kurumun elektronik hizmetleri bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun elektronik hizmetleri SSK ve Bağkur sigorta mükelleflerinin aslında kolaylıkla gerçekleştirebilecekleri SSK Bağkur sorgulama işlemlerini il ve ilçe müdürlüklerinde yoğun bürokrasi ve uzun saatler süren sıra bekleme çilesi ile çok zorlu bir şekilde gerçekleştirmesi gibi bir durumun söz konusu olmamasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Böylelikle Türkiye’de hem özel sektör çalışanları hem de kendi nam ve adına çalışan sigorta mükellefleri en güncel sigorta durumlarını ayrıntılı olarak öğrenebilecekleri SSK Bağkur sorgulama işlemlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde güncel sigorta prim ödemesinin yapılıp, yapılmadığı veya ilk işe giriş tarihini öğrenebilmek gibi pek çok sigorta bilgisini internette SSK Bağkur sorgulama işlemi gerçekleştirerek öğrenebilme imkanı bulunmaktadır. Son birkaç aydır Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet üzerindeki en geniş kapsamlı hizmet portalı E-SGM uygulaması üzerinde bakım ve yenileme çalışması gerçekleştirilmeye başlanması ve uygulamanın hizmet dışı konumda bulunması dolayısı ile SSK Bağkur sorgulama işlemleri internet üzerinde E-SGM uygulamasından gerçekleştirilemiyor.

Haberin Devamı

Vatandaşlar internet üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemine erişim sağlayarak kolay bir şekilde kimlik doğrulamasını gerçekleştirdikten sonra SSK Bağkur sorgulama işlemleri için e-hizmetler kategorisindeki ‘4a hizmet bilgisi’ ve ‘4b hizmet bilgisi’ ekranlarını kullanarak güncel sigorta dökümlerini alabiliyor. Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağkur sigortası mükelleflerinin tüm sigorta ve emeklilik işlemlerini elektronik ortam üzerinde sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmelerine yardımcı olacak SSK Bağkur sorgulama hizmetleri sunuyor.