Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur sorgulama hizmeti ile hangi bilgilerime erişebilirim?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) internet hizmetleriyle birlikte internette online SSK Bağkur sorgulama işlemi dönemi başladı. Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağkur mükellefleri internet üzerinden son derece pratik ve kolay bir şekilde SSK Bağkur sorgulama işlemlerini e-Devlet Kapısı aracılığıyla gerçekleştirebiliyor. SSK Bağkur sorgulama işlemi ile 4A ve 4B için hizmet dökümü güncel olarak alınabiliyor.

SSK Bağ-Kur sorgulama hizmeti ile hangi bilgilerime erişebilirim?

Modern yüzyıl Türkiye’sinde internet teknolojilerinin toplum genelinde yaygın olarak kullanılmaya başlanması ile birlikte internet hizmetleri bireysel yaşantının dışına da çıkarak kurumsal ve kamusal alanda da etkilerini göstermeye başladı. Özellikle de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde kamu hizmetleri alanında interneti en etkin şekilde kullanmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılmış olan e-SGK ağı uygulamaları ile birlikte SSK Bağkur sorgulama işlemleri artık internet ortamı üzerinden de kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde milyonlarca özel sektör alanında çalışan Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağkur sigortası mükelleflerinin sigortalılıklarına ilişkin olarak en güncel bilgileri sadece dakikalar içerisinde internet ortamı üzerinden öğrenebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde artık yaşamının her alanında internet ortamına erişim sağlayabilme şansına sahip olabilen vatandaşlar internet üzerinde yer alan dijital hizmet uygulamaları aracılığı ile her türlü günlük yaşantısındaki ve kamu işlemlerindeki işlemlerini ve faaliyetlerini çok daha hızlı ve çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde SSK ve Bağkur mükellefleri tarafından SSK Bağkur sorgulama işlemine yönelik olarak genel olarak internet ortamı üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarının kullanımı tercih ediliyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de özel sektör alanında çalışan milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefinin ve kendi nam ve adına çalışmakta olan Bağkur sigortası mükelleflerinin mesai saatleri içerisinde çalışıyor. SSK ve Bağkur mükelleflerinin bu durumu dolayısı ile de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun merkez veya ilçe müdürlüklerine giderek SSK Bağkur sorgulama işlemleri için sıra bekleme ve yoğun bürokrasi işlemleri ile uğraşabilmeleri pek mümkün olmuyor. Ancak günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde kamu kurum ve kuruluşları tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan internet teknolojilerinin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından da kullanılıyor olması sayesinde SSK Bağkur sorgulama işlemleri internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun elektronik platform üzerinde yer alan e-SGK ağı uygulamaları ile son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmekte olunan SSK Bağkur sorgulama işlemleri internette e-Devlet Kapısı aracılığı ile gerçekleştirilebiliyor. SSK ve Bağkur mükellefleri 7 gün 24 saat kamu işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabildiği sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinden sadece dakikalar içerisinde SSK Bağkur sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Ancak vatandaşların e-Devlet Kapısı üzerinde gerçekleştirecekleri her kamu işleminde olduğu gibi SSK Bağkur sorgulama işlemi içinde öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulama işlemini gerçekleştirmesi gerekliliği bulunuyor. Bu çerçevede de SSK ve Bağkur mükellefleri e-Devlet Kapısı giriş penceresinde ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘e-imza ile giriş’, ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ ve ‘internet bankacılığı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisiyle kimlik doğrulama yapabiliyor.

Haberin Devamı