Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur prim gün sayısı internetten öğrenilebiliyor!

Türkiye Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağkur mükellefleri internet üzerinde online SSK Bağkur sorgulama yapabiliyor. Online SSK Bağkur sorgulama işlemleri e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabiliyor. Online SSK Bağkur sorgulama işlemleri ile 4A-4B hizmet dökümü dakikalar içerisinde alınabiliyor.

SSK Bağ-Kur prim gün sayısı internetten öğrenilebiliyor!

Son yıllarda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) dijital hizmet kanalları vatandaşların oldukça yoğun şekilde ilgisini görüyor. Özellikle de Türkiye’de milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefi ve Bağkur mükellefi tarafından online SSK Bağkur sorgulama işlemi çerçevesinde internet ortamında yer alan e-SGK ağı uygulamaları yoğun şekilde kullanılıyor. Türkiye’de internet hizmetleri son yıllarda oldukça hızlı bir şekilde gelişim gerçekleştirmekte olduğundan vatandaşların yaşamları içerisinde oldukça etkin bir şekilde kendisine yer edinmeye başladı. Özellikle de internet üzerinde yer alan kamu kurum ve kuruluşlarına ait olan online hizmet uygulamaları vatandaşların tüm kamu işlemlerini çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesini sağladığından, günümüzde reel işlem kanallarına göre çok daha yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun elektronik ortam üzerinde çok uzun yıllardır oluşturmuş olduğu ve son dönemlerde Türkiye’de oldukça popüler bir hale gelen internette kamu hizmeti popülaritesinin bir sonucu olarak en geniş hizmet kapsamına sahip olan kamu hizmet ağı olarak e-SGK ağı öne çıkıyor. Bu çerçevede de Türkiye’de özel sektör alanında çalışarak SGK bünyesindeki Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) sigortası mükellefi olan veya kendi nam ve adına çalışarak Bağkur sigortası mükellefi olan vatandaşların SSK Bağkur sorgulama işlemi ile en güncel SSK ve Bağkur sigorta hizmet durumu bilgilerini internetten alabilmeleri sağlanıyor. Bu şekilde Türkiye’de en yoğun ve en sık şekilde işlem gerçekleştirilmekte olunan kamu kurum ve kuruluşu pozisyonunda yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun tüm merkez ve ilçe teşkilatlarındaki iş yükünün önemli oranda hafifletilebilmesi sağlanıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kurum yapısı olarak elde etmiş olduğu bu fırsatların yanı sıra elektronik ortam üzerinden SSK ve Bağkur mükelleflerinin SSK Bağkur sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesi, SSK ve Bağkur mükelleflerinin de güncel 4A-4B hizmet dökümü bilgilerine sadece dakikalar içerisinde ulaşabilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Özellikle de elektronik ortam üzerinden sadece dakikalar içerisinde SSK Bağkur sorgulama işleminin gerçekleştirilebiliyor olması SSK ve Bağkur mükelleflerinin güncel sigorta hizmet durumu bilgilerini öğrenebilmek için neredeyse tüm gününü alabilecek sıra bekleme çilesi ve yoğun kağıt bürokrasisinden oluşan işlem trafiği ile uğraşmak durumunda kalmamasına neden oluyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait olan e-SGK ağı uygulamalarının e-Devlet Kapısı üzerinden kullanılabiliyor olması nedeni ile vatandaşların SSK Bağkur sorgulama işlemlerini de internet üzerinden gerçekleştirebilmeleri için öncelikli olarak e-Devlet Kapısı kimlik doğrulaması gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu çerçevede de vatandaşlar e-Devlet sisteminin giriş ekranında ‘e-Devlet şifresi’, ‘mobil imza’, ‘e-imza’, ‘T.C. kimlik kartı’ ve ‘internet bankacılığı’ şeklindeki 5 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisini kullanabiliyor. Bu şekilde e-Devlet kimlik doğrulaması yapan SSK ve Bağkur mükellefleri SSK Bağkur sorgulama işlemleri için ‘e-hizmetler’ kategorisindeki 4A hizmet bilgisi ekranını SSK hizmet dökümü için, 4B hizmet bilgisi ekranını ise Bağkur hizmet dökümü için kullanabiliyor.

Haberin Devamı