Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur güncel sigorta sorgulaması!

SGK dijital SSK Bağkur sorgulama hizmetinden yararlanarak, güncel sigorta bilgilerinizi internetten öğrenebilirsiniz. Hem SSK hem de Bağkur mükellefleri için güncel sigorta bilgilerini öğrenebilmek amacı ile SGK il ve ilçe müdürlüklerine gitme devri online SSK Bağkur sorgulama hizmeti ile sona eriyor. SSK Bağkur sorgulama işlemleri mobil cihazlar üzerinden de e-Devlet portalından gerçekleştirilebiliyor.

SSK Bağ-Kur güncel sigorta sorgulaması!

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan SSK ve Bağkur sigortalısına internette SSK Bağkur sorgulama hizmeti geldi. Özellikle gelişen teknolojiye entegrasyonunu çok başarılı bir şekilde gerçekleştiren Sosyal Güvenlik Kurumu’nun elektronik hizmetleri Türkiye’deki sigorta, emeklilik ve sağlık güvencesi hizmetlerinin modern ve gelişmiş ülkelerde uygulanan standartlara ulaştırılabilmesini sağlıyor. Özel sektör çalışanlarının bağlı bulundukları Sosyal Sigortalar Kurumu sigortası dahilinde iş verenleri tarafından sigorta primlerinin düzenli ödenip, ödenmediği veya SSK müstahaklık durumu bilgisi gibi çok önemli SSK sigorta bilgilerinin öğrenilebildiği bu dijital hizmet uygulaması SSK sigortası mükelleflerinde sıklıkla kullanılıyor. Aynı şekilde kendi nam ve adına çalışan ve Bağkur sigortası mükellefi olan vatandaşlarında Bağkur sigorta durumu ile ilgili olarak en güncel bilgilere internet kolaylığında ulaşabilmeleri sağlanmasından dolayı Bağkur’lular tarafından da elektronik ortam üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu e-SGK portalı hizmetleri yoğun olarak kullanılıyor.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Elektronik ortam üzerinden sadece birkaç tık ile dakikalar içerisinde gerçekleştirilebilmekte olan online SSK Bağkur sorgulama hizmet uygulaması ile birlikte Türkiye’ de hem SSK sigortası mükellefleri hem de Bağkur sigortası mükellefleri güncel sigorta prim ödemeleri, sosyal hizmetlerden yararlanabilme hakkı ve diğer sigorta bilgilerinin her bir ayrıntısını güncel hali ile internet hız ve kolaylığında öğrenebilme şansını yakalayabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde internetin de hızla gelişmesi sayesinde her yerden ve her zaman internet ortamına kolaylıkla erişim sağlanabiliyor olması Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve Bağkur sigortası mükellefleri tarafından elektronik ortam üzerinde yer alan SSK Bağkur sorgulama hizmet işlemi son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Son birkaç aydır Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet üzerindeki en geniş kapsamlı hizmet portalı E-SGM uygulaması üzerinde bakım ve yenileme çalışması gerçekleştirilmeye başlanması ve uygulamanın hizmet dışı konumda bulunması dolayısı ile SSK Bağkur sorgulama işlemleri internet üzerinde E-SGM uygulamasından gerçekleştirilemiyor. Vatandaşlar internet üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemine erişim sağlayarak kolay bir şekilde kimlik doğrulamasını gerçekleştirdikten sonra SSK Bağkur sorgulama işlemleri için e-hizmetler kategorisindeki ‘4a hizmet bilgisi’ ve ‘4b hizmet bilgisi’ ekranlarını kullanarak güncel sigorta dökümlerini alabiliyor.

Elektronik sigorta ve emeklilik hizmetleri önemli bir rol üstlenirken sigorta mükellefleri SSK Bağkur sorgulama gibi aslında oldukça basit olmasına karşın teknolojik hizmet yapısı öncesi saatler süren sıra bekleme ve bürokrasi işlem trafiği ile gerçekleştirebildiği sigorta işlemlerini modern yüzyılda daha kolay ve daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmesi sağlanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağkur sigortası mükelleflerinin tüm sigorta ve emeklilik işlemlerini elektronik ortam üzerinde sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmelerine yardımcı olacak SSK Bağkur sorgulama hizmetleri sunuyor. Bu hizmetlerin e-Devlet sistemi üzerinden kullanılabiliyor olması da SSK ve Bağkur sigortalısının güncel sigorta bilgilerine kimlik ve sigorta bilgilerini yüksek düzeyde güvenlik önlemleri ile koruyarak ulaşabilmesi sağlanıyor.

Haberin Devamı