Gazete Vatan Logo

'Söz vermiştin Çapkın'

Katili 4 yıldır bulunamayan Nigar'ı babası: Söz vermiştin Çapkın bul kızımın katilini!

Beylikdüzü’nde 4 yıl önce vahşice katledilen 13 yaşındaki Nigar’ın katilleri hâlâ bulunamadı. Acılı baba Ali Şahin, “İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın göreve geldiğinde faili meçhul cinayetlerin çözüleceği sözünü ver-
mişti. Sayın Çapkın sözünü tutsun, kızımın
katili bulunsun” diyor...

İstanbul Beylikdüzü’nde 27 Mart 2006 tarihinde telle boğulduktan sonra bavula konularak yakılan ve bir çöp konteynırına cesedi atılan 13 yaşındaki Nigar Kevser Şahin cinayetindeki sır perdesi aralanamadı. Kızlarını vahşi bir cinayete kurban veren acılı anne-baba ise adalet istiyor. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’a seslenen Nigar Kevser Şahin’in babası Ali Şahin, “İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın göreve geldiğinde faili meçhul 5 cinayetin çözüleceği sözünü verdi. Ancak kızımızın katilleri hala ellerini kollarını sallayarak geziyor. Sayın Çapkın verdiği sözü tutsun, acımızı biraz olsun dindirsin” diye isyan ediyor. Kızlarının yokluğuna hala alışamamış Şahin Ailesi. Evlerini, semtlerini değiştirmişler ama ne çare. Acılı baba, Nigar’ın katili bulunmadan huzura ermeyeceklerini söylüyor:

Hayali peşimizi bırakmıyor

“Kızımızın öldürülmesinden sonra diğer iki çocuğumuzun o psikolojiyle yaşamasını istemedik. Beylikdüzü’ndeki evimizden taşınarak başka bir ilçeye yerleştik. Kızımız öldürüldüğünde astsubaydım. 1,5 yıl önce emekli oldum. Boş vakitlerimizde eşimle, kızımızın katillerinin bulunup bulunmadığını öğrenmek için Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gidip bilgi alıyoruz. Ancak hiç bilgi alamıyoruz.”

NİGAR’IN ADI PARKTA YAŞIYOR

Beylikdüzü’nde Nigar’ın adına bir park yapıldı. Şahin Ailesi uzaklara taşındı ama arada sırada bu parka gidip kızlarını anıyor.

ONLAR DA KATİLLERİNİ ARIYOR

Faili 10 yıldır meçhul



15 yaşındaki Çağla Tuğaltay, 5 Haziran 2000`de İstanbul Mecidiyeköy`deki evinde boğazı kesilmiş halde komşuları tarafından bulundu. Kapısında herhangi bir zorlama bulunmayan evde herhangi bir parmak izine rastlanmadı. 10 yıldır geçti ancak katil ya da katillerine ait tek bir bile bulunamadı.

Cesedini yola attılar



12 yaşındaki Damla Çelik 2 Şubat 2004 günü Avcılar’da bir bayram günü tecavüze uğradı ve iple boğuldu. Cesedi yol kenarında bulunan Damla’nın katili bulunamadı.

İşletmeciyi kim vurdu?



Love Bar’ın işletmecisi Engin Temel, oturduğu apartmanın girişinde silahlı saldırıya uğradı. İbrahim Tatlıses’in dansözü Didem ve Fatih Ürek’in de aralarında bulunduğu birçok kişinin ifadesine başvurulmasına rağmen bir ipucu bulunamadı. Temel’in öldürülmeden önce yarım saatlik telefon görüşmesinin iletişim tutanağına bir türlü ulaşılamadı.

Haberin Devamı