Gazete Vatan Logo

Sonuca götürmeye yönelik bir mesaj

Öcalan’ın nevruz mesajını, Akil İnsanlar Heyeti üyeleri, STK temsilcileri ve kanaat önderleri değerlendirdi...

- Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker: “Bugünkü barış süreciyle ilgili tarafların söylediği hatta taraf olmayanların da söylediği, birçok sorunlarını aşmış, bunu tarihi perspektif içerisinde, artık küçük hesapların içinde olmadan, işi sonuca götürmeye yönelik bir mesajdı.”
‘Yeni bir tanzim hamlesi’
- Akil İnsanlar İç Anadolu Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren: “Öcalan’ın barış kararlılığını, silahsızlanma kararlılığını sürdürdüğünü söyleyebiliriz. Bu Öcalan’ın yeni bir tanzim hamlesi oldu.”
‘Müspet, açık ve anlaşılırdı’
- Kapatılan Demokrasi Partisinin (DEP) kurucusu ve yazar Yaşar Kaya: “Öcalan’ın mesajı gayet barışsever, müspet, açık ve anlaşılırdı. Mesajda diyor ki: 40 yıldır süren savaş sona erdi artık kongreyi toplayıp, bir karara varmamız lazım. Türkiye’ye karşı artık silah kullanmanın zemini kalmamıştır. Onun için pozitif olarak Kürtler Meclis’te çalışmalarına devam etmelidirler.”
‘Yanlış dil kullanan kaybeder’
- İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Yılmaz Cebe: “Artık yanlış yapan, yanlış dil kullanan kaybedecektir. Yıllarca kaybettik ancak barış en hayırlı olandır.”

Haberin Devamı