Gazete Vatan Logo

Son günde peş peşe istifa

Genel seçimler öncesinde istifa dalgası son gününde de sürdü. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra TCDD ve Kredi Yurtlar genel müdürlerinin de aralarında olduğu çok sayıda bürokrat peş peşe istifa etti.

TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2002 yılı aralık ayından bu yana TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Karaman, milletvekilliği aday adaylığı için görevinden ayrıldı.

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan ile Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu Üyesi, Sağlık Bakanlığı Eski Müsteşar Yardımcısı Dr. Şanal Tosun ile Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Bilal Çetin de istifa eden isimler arasındaydı.

Besmele çekerek

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise istifa kararını basın toplantısıyla

açıkladı:

“Besmele çekerek, şeytan kovalayarak, fatihalar okuyarak yoluma devam edeceğim. Genel merkezden ‘gel’ denildi. Bu soruya müspet cevap vermek, bana yakışanı yapmaktı, yaptım da...”

Haberin Devamı

Rektörlerden istifa

İstanbul Üniversitesi rektörü Yunus Söylet, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Akmaz ve Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga da haziran ayında yapılacak genel seçimlerde

AK Parti’den milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti. Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. Ünsal Ban, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tancan Uysal, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu da adaylık için istifa etti.