Gazete Vatan Logo

Soma faciası sözleri - Soma 301 madenci için anma mesajları! Soma maden faciası ne zaman ve nasıl oldu, kazanın nedeni ve tarihi ne?

Manisa ilinin Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangın nedeniyle 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan Soma faciasında hayatını kaybedenler ölüm yıldönümlerinde anılıyor. Yangın, vardiya değişimi sırasında meydana geldi ve 787 işçi patlama sırasında yer altında kaldı. 17 Mayıs 2014'te, toplamda 301 kişinin hayatını kaybettiği ve içeride kimse kalmaması sebebiyle kurtarma çalışmalarının sona erdiği açıklandı. Biz de 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan facianın yıldönümünde Soma faciasıyla ilgili sözler derdik. Madencileri anmak, maden kazalarının çoğunluğunun ihmal ve denetleme eksikliğinden kaynaklandığını vurgulamak için Soma 301 madenci için anma mesajları burada! Peki, Soma maden faciası ne zaman, neden ve nasıl oldu, Soma faciasının nedeni ve tarihi ne?

Soma faciası sözleri - Soma 301 madenci için anma mesajları! Soma maden faciası ne zaman ve nasıl oldu, kazanın nedeni ve tarihi ne?

Soma faciası sözleri ve mesajları 2014 yılında meydana gelen ve 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği Soma maden faciasını anmak ve ölenlere rahmet okumak isteyenler için derlendi. İşte Soma faciası sözleri ve 301 madencinin öldü Soma faciası ile ilgili detaylar…

SOMA FACİASI SÖZLERİ ve ANMA SÖZLERİ


8 yıl önce Manisa’nın Soma ilçesinde gerçekleşen elim faciada hayatını kaybeden 301 maden işçimizi rahmetle anıyoruz.

Soma'da hayatını kaybeden 301 maden işçimizi vefatlarının 6. yılında rahmetle anıyorum. Rabbim mekanlarını cennet eylesin.

Gün Kömür Karası Hayatını kaybeden 301 madencimizi saygı ve rahmetle anıyoruz…

Soma katliamında yitirdiğimiz maden işçilerini saygıyla anıyoruz.

Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz...

"Yüreğimiz hala kömür karası..."

13 Mayıs 2014'te bugün; Soma faciasında, 301 maden işçisi hayatını kaybetti… Mekanları cennet olsun!

Kimilerine göre bir avuç kömür, Oysa yitip gitti tam 301 ömür.

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan facianın bugün 8. yıldönümü. Yakınlarını bu faciada kaybeden tüm ailelerimizin acısını paylaşıyor, aramızdan ayrılan 301 maden işçisine Allah'tan rahmet diliyorum.

Haberin Devamı

SOMA MADEN FACİASI NE ZAMAN VE NASIL OLDU, KAZANIN NEDENİ?

Soma Faciası, 13 Mayıs 2014'te Türkiye'nin Manisa ilinin Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangın nedeniyle 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan madencilik kazası. Facia, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en çok can kaybı ile sonuçlanan iş ve madencilik kazası olarak kayıtlara geçti.

Soma Holding şirketlerinden Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen maden ocağında, patlamaya elektrikli ekipmanların sebep olduğundan şüphelenildi. Yangın, vardiya değişimi sırasında meydana geldi ve 787 işçi patlama sırasında yer altında kaldı. 17 Mayıs 2014'te, toplamda 301 kişinin hayatını kaybettiği ve içeride kimse kalmaması sebebiyle kurtarma çalışmalarının sona erdiği açıklandı.

Facianın gerçekleşmesinden sonra Türkiye'de üç günlük ulusal yas ilan edildi.

SOMA FACİASINDA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Soma faciasında 301 madenci hayatını kaybetmiştir. 96 saat süren arama kurtarma çalışmalarında 486 işçi ise kurtarıldığı bilgisi paylaşılmıştır.

Haberin Devamı

SOMA FACİASI NEDENİ

Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür madeninde vardiya değişimi sırasında, 787 işçinin bulunduğu maden giriş kısmının 400 metre altında, saat 15.10 civarında elektrik panosundan kaynaklandığı düşünülen bir yangın meydana geldi. Madenin çıkış kısmına yakın olan işçiler dışareı çıkmayı başardı. Olayda, 300'e yakın işçi, çıkan yangın nedeniyle 800 metre derinlikte mahsur kaldı. Yangının etkisiyle maden ocağı zehirli dumanla doldu.