Gazete Vatan Logo

Sivas yerel seçim sonuçları 2024: Sivas belediyesi hangi parti? 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Sivas'de hangi aday yüzde kaç oy aldı?

31 Mart 2024 yerel seçimleri bugün yapıldı. Mahalli İdareler seçimleri için milyonlarca seçmen oy kullanmak için sandık başına gitti. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim yasaklarını bitirdiği saat 21:00'dan itibaren sonuçlar aktarılmaya başlandı. Sonuçları en çok merak edilen illerin başında Sivas geldi. Sivas yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024 Pazar akşamı belli olmaya başladı. Sivas Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının aldıkları oy oranları merak edildi. Sivas'de yaşayan ve oy kullanan vatandaşar hangi adayın önde olduğunu haberimizden öğreniyor. İşte 31 Mart 2024 Sivas yerel seçim sonuçları ve adayların aldıkları oy oranları...

Sivas yerel seçim sonuçları 2024: Sivas belediyesi hangi parti? 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Sivas'de hangi aday yüzde kaç oy aldı?

Sivas yerel seçim sonuçları aktarılmaya başlandı. Seçmenlerin sandık başına giderek oy kullandığı Sivas'de adayların aldıkları oy oranları da netleşmeye başladı. Sivas büyükşehir belediye başkanlığı ve Sivas ilçe seçim sonuçları için oy verme işlemi bittikten sonra sayıma geçildi. YSK'nın seçim yasaklarını bitirmesiyle birlikte Sivasli vatandaşlar adayları için ekran başına geçti. Peki Sivas'de kim önde? 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Sivas'de hangi aday yüzde kaç oy aldı?

Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim yasaklarını kaldırdığı saat 21:00'dan itibaren canlı yayında ekrana gelecek Sivas 2024 yerel seçim sonuçları,gazetavatan seçim sayfasından takip edilebilecek. CHP, AK Parti, İYİ Parti, DEM Parti gibi partilerin belediye başkan adaylarının aldıkları oy oranları da canlı olarak ekranda olacak. 

SİVAS HANGİ ADAY KAÇ OY ALDI?

Sivas'de hangi aday yüzde kaç oy aldı sorusu da anbean sayfamızda olacak. Sivasli vatandaşlar, 2024 Sivas seçim sonuçlarını BURADAN takip edebiliyor. İç Anadolu Bölgesi'nin önemli illerinden olan ve uzun yıllardır AK Parti yönetiminde olan Sivas 2024 seçim sonuçlarında hangi partiye geçti? Cevabı 31 Mart akşamı belli olacak.

Haberin Devamı

İL İL SEÇİM SONUÇLARI BURADA

SİVAS YEREL SEÇİM SONUÇLARI 2024 İÇİN TIKLAYINIZ

Sivas yerel seçim sonuçları 2024: Sivas belediyesi hangi parti 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Sivasde hangi aday yüzde kaç oy aldı

2019 Türkiye yerel seçimlerinde Sivas Belediye Başkanlığını 93.284 alınan oy ve %49.35 oy oranı ile AK Parti adayı Hilmi Bilgin kazanmıştır.

SİVAS BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Adem Uzun
Bahadır Başer
Fatih Kalkan
Hilmi Bilgin
Hüseyin Özlem
İlhami Özen
Kerem Okyay
Mehmet Baki Arslanargun
Mehmet Ceran
Merve Yıldız Yaray
Metin Çeken
Mustafa Yılmaz
Necati Kılınç
Zeki Kılıç
Zeki Haral
Yunus Kaya
Umut Üredi
Tacettin Kepenek
Serdar İnce
Semiha Şahin
Reha KarsAbdullah Kısacık
Anıl Çınar
Aytekin Şenlikoğlu
Bedrettin Özdemir
Efe Ahmet Aslan
Esra Bektaş
Feride Kızgit
Fuat Köse
Hacı Osman Uçar
Harun Cici
İbrahim Ünye
İnan Ünsal Unat
Korel Karadağ
Mesut Aydın
Nihat Güldemir
Nüsrettin Çetin
Suat Öndaş
Semih Nefes
Rüstem Derya Erzincan
Rıdvan Ceylan

Sivas'de hangi aday yüzde kaç oy aldı?

Sivas'de 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçlarına göre adayların aldıkları oy oranları için TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

Sivas Seçim Sonuçları

Zara Seçim Sonuçları 2024
Yıldızeli Seçim Sonuçları 2024
Suşehri Seçim Sonuçları 2024
Ulaş Seçim Sonuçları 2024
Şarkışla Seçim Sonuçları 2024
Merkez Seçim Sonuçları 2024
Koyulhisar Seçim Sonuçları 2024
Kangal Seçim Sonuçları 2024
İmranlı Seçim Sonuçları 2024
Hafik Seçim Sonuçları 2024
Gürün Seçim Sonuçları 2024
Gölova Seçim Sonuçları 2024
Gemerek Seçim Sonuçları 2024
Doğanşar Seçim Sonuçları 2024
Divriği Seçim Sonuçları 2024
Altınyayla Seçim Sonuçları 2024
Akıncılar Seçim Sonuçları 2024

DOĞRU OY NASIL KULLANILIR?

Yerel seçimler, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirecek. Vatandaşlar, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel idareleri belirlemek için sandık başına gidecek. YSK tarafından oy verme işlemiyle ilgili paylaşılan bilgiler şu şekilde;

T.C. Kimlik Numaralı; T.C. Kimlik Kartı, nüfus cüzdanı, pasaport, geçici kimlik belgesi, sürücü belgesi, resmi dairelerce verilmiş kimlik kartı vb. resimli ve resmi nitelikli belge kesinlikle unutulmamalı.

Haberin Devamı

Sandık kurulu görevlilerine kimliğinizi ve varsa seçmen bilgi kağıdınızı gösteriniz.