Gazete Vatan Logo

Şişli Belediyesi’nde imar kurşunları

Şişli Belediyesi’ni basan biri müteahhit silahlı dört kişi başkan yardımcısı Cemil Candaş’ı başından vurdu. Candaş, kurtarılamadı, saldırganlar gözaltında.

Şişli Belediyesi’nde imar kurşunları

İstanbul’da Şişli Belediyesi Başkan Yardımcılarından Cemil Candaş makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu başından vurularak öldürüldü. Dört kişi oldukları değerlendirilen saldırganlardan biri gözaltına alındı. Saldırganın müteahhit olduğu ileri sürüldü. Şişli Belediye Binası’nda meydana gelen silahlı saldırı şöyle gelişti. Şişli Belediye Binası’nın Çağlayan’da bulunan binasına gelen saldırganlardan biri havaya ateş ederek bina içerisine girdi. İddialara göre dört kişi oldukları belirtilen saldırganlardan ikisi güvenliği oyalarken birisi başkan yardımcısı Cemil Candaş’ın odasına yönlendi. Bu sırada binada bulunanlar silah sesleri nedeniyle izdiham içinde sağa sola kaçışmaya başladı.

Odaya girip kapıyı kapadı!

Kargaşa sırasında eli silahlı saldırgan makamında bulunan Cemil Candaş’ın odasına girerek kapıyı kapadı. Kısa bir süre sonra içeriden silah sesi geldi. Saldırgan, Cemil Candaş’ı başından silahla yaraladıktan sonra odadan çıktı. Saldırgan daha sora Belediye Başkan’ı Hayri İnönü’nün odasına yönlendi. Bu sırada güvenliklerin ve polis ekiplerinin gelmesi üzerine saldırganlardan üçü kaçtı. Saldırgan olduğu iddia edilen 36 yaşındaki Şenol Ş. ise etkisiz hale getirildi ve gözaltına alındı. Şenol Ş.’nin müteahhit olduğu ve imardan sorumlu başkan yardımcısı Cemil Candaş’a ruhsatı iptal edilen bir inşaatı yüzünden saldırdığı üzerinde duruluyor. Saldırgan sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü.

Haberin Devamı

Saldırıda çok sayıda vatandaşın bulunduğu Şişli Belediye binasından büyük panik yaşandı. Bazı vatandaşlar bayıldı. Saldırganlardan biri böyle gözaltına alındı. (solda).