Gazete Vatan Logo

Sis İstanbul'u felç etti

Akşam saatlerinde aniden etkisini gösteren yoğun sis Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bazı uçuş seferlerini iptal olmasına sebep oldu.

Sabah saatlerinde deniz ve kara ulaşımını olumsuz etkileyen yoğun sis, akşam saatlerinde ise Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki uçuşları olumsuz yönde etkiledi. Aniden belirginleşen yoğun sis görüş mesafesini olumsuz etkilerken, çok sayıda uçuşta rötarlar meydana geldi, bazı uçuşlar ise iptal edildi. Yoğun sis nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’na inecek bazı uçukların ise Atatürk Havalimanı’na yönlendirildiği belirtildi.

Yoğun sis nedeniyle iptal edilen seferler ve saatleri ise şöyle gerçekleşti.

İç Hatlar Geliş

16.45 - Anadolu Jet -Sivas
18.05- Pegasus Havayolları - Ankara
19.30 - Türk Hava Yolları - Ankara

İç Hatlar Gidiş

17.00 - Anadolujet - Ankara
17.15 - Anadolujet -Adana
18.35 - Pegasus Havayolları - Ankara
19.15 - Pegasus Havayolları - Konya
19.25 - Pegasus Havayolları - Bodrum
19.30 - Pegasus Havayolları - İzmir
19.30 - Pegasus Havayolları - Samsun
19.40 - Pegasus Havayolları - Kayseri
19.45 - Pegasus Havayolları - Antalya

Dış Hatlar Gidiş

17.45 - Pegasus Havayolları - KKTC
20.30 - Pegasus Havayolları - Beyrut
20.45 - AnadoluJet - KKTC
23.40 - Pegasus Havayolları - Kharkov

Sis kabusu deniz ulaşımını da felç etti

Çanakkale Boğazı’nda oluşan sis deniz trafiğini olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Sisin etkili olması nedeniyle son 24 saatte sadece 10 saat açık kalan Çanakkale Boğazı saat 18.00 itibari ile görüş mesafesinin sıfırın altına düşmesi ile transit gemi geçişlerine tekrar çift taraflı olarak kapatıldı. Çanakkale Deniz Trafik İstasyonu (VTS) tarafından yapılan telsiz anonslarında gemilerin Bozcaada ve Gelibolu önlerine bağlamasını istedi. Öte yandan GESTAŞ tarafından yapılan Çanakkale-Eceabat ve Kepez-Eceabat arasındaki arabalı vapur seferlerinin iptal olduğunu belirten yetkiler, Lapseki-Gelibolu seferlerinin ise güçlükle yapıldığını sisin yoğunluğunu arttırması durumunda bu seferlerinde iptal edilebileceğini kaydetti. Trafik ekipleri kent merkezinde yoğunluk olmaması için ağır tonajlı araçları Lapseki tarafına yönlendiriyor. Seferlerin iptal edildiğini iskele girişinde öğrenen vatandaşlar ise gişe önünde toplanarak görevlilerden seferlerin nezaman yapılacağı konusunda bilgi almaya çalıştı.

Sis, Çanakkale Boğazı'nı yine kapattı

ÇANAKKALE Boğazı yoğun sis nedeniyle çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatılırken, Kepez-Eceabat arasındaki arabavapuru seferlerinin iptal olmasına neden oldu. Diğer hatlardaki arabavapuru ve mini feribot seferleri ise aralıklı olarak yapılabiliyor.

Çanakkale Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü (VTS), saat 17.30 itibariyle 36 mil uzunluğundaki Çanakkale boğazını transit gemi geçişlerine kapattı. Boğazda seyir halinde olan 302a yakın gemi telsiz anonslarıyla yönlendirilerek güvenli geçiş yapmaları sağlandı. Çanakkale şehir merkezinde dahi görüşü yer yer sıfıra düşüren yoğun sis, arabavapuru ve mini feribot seferlerini olumsuz etkiledi. Gelibolu-Lapseki, Çanakkale-Eceabat hattındaki arabavapur seferleri aralıkla yapılırken, Kepez-Eceabat hattında ise seferler iptal oldu. Özel sektöre ait mini feribotların Çanakkale-Kilitbahir, Çardak-Gelibolu arasındaki seferleri ise kontrollü olarak sürüyor.

Yoğun sis dün de boğaz trafiğinin 13 saat süreyle transit gemi geçişlerine kahpatılmasına neden olmuştu.

ARABALI VAPUR SEFERLERİ YAPILAMIYOR

İstanbul’da yoğun sis, kara, hava ve deniz ulaşımını etkilemeye devam ediyor.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş’nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, sis dolayısıyla Sirkeci-Harem ve Eskihisar-Topçular arabalı vapur seferleri yapılamıyor.

Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy deniz otobüsü hattı seferleri de gerçekleştirilemiyor.

Dış hat deniz otobüsü ve hızlı feribot seferlerinden saat 19.00’daki Yalova-Pendik ve Pendik-Yalova, 19.30’daki Yenikapı-Yalova ve Yalova-Yenikapı, 19.35’teki Yalova/Kartal-Bostancı, 20.15’teki Yalova-Pendik ve Pendik-Yalova, 21.30’daki Yalova-Pendik ve Pendik-Yalova seferleri sis nedeniyle iptal edildi.

Sabiha Gökçen Havalimanında da sis nedeniyle uçak seferleri
gerçekleştirilemiyor.

Öte yandan, yoğun sis, şehir trafiğini de olumsuz etkiledi. Görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle şehir içi ana arterler ve çevre yollarında trafik yoğunluğu yaşanıyor.

GALATASARAY’A SİS ENGELİ

Spor Toto Süper Lig’de yarın deplasmanda Trabzonspor’a konuk olacak Galatasaray kafilesi, bu kente gitti.

Teknik direktör Gheorghe Hagi ve Galatasaraylı futbolcular, Atatürk Havalimanı’na gelişlerinde yolcuların büyük ilgisi ile karşılaşırken, sarı-kırmızılı takım İstanbul’daki sis nedeniyle 2 saatlik bir gecikmeyle Trabzon’a hareket edebildi.

Trabzonspor maçı öncesi sakatlığı düzelen Harry Kewell’ın kafilede yer aldığı görülürken, sakatlıkları süren Aykut, Serkan, Hakan Balta, Arda ve Baros ile tedbirli olarak PFDK’ya sevk edilen Serdar Özkan, kafilede yer almadı.

Sis hava ulaşımını karıştırdı

İstanbul’un Anadolu yakasını etkisi altına yoğun sis saat 21.00 itibari ile bu sefer Avrupa Yakası’nı etkisi altına aldı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda saat 19.30 sıralarında görüş mesafesinin 100 metrenin altına düşmesi nedeniyle bu havalimanından yapılacak seferler durma noktasına gelmişti.

Saat 21.00 itibari ile Sabiha Gökçen Havalimanı’nda görüş mesafesinin 1200 metreye çıkmasının ardından sis etkisini Atatürk Havalimanı’nda gösterdi. Görüş mesafesinin 250 metreye kadar düşmesiyle 20 uçak bu kez başta Sabiha Gökçen olmak üzere İzmir ve Ankara’ya yönlendirildi. Sabiha Gökçen Havalimanı’daki park alanlarının tamamen dolması nedeniyle, uçakların kargo bölgesinde park etmesi için park alanı açılmaya çalışıldı. Bu havalimanına iniş yapan uçaklar ise yolcularını indirmeyip yakıt alarak yeniden kalkış yapmak için uzun sürede beklemek zorunda kaldı. Sis nedeniyle uçuşlarda uzun süreli gecikmeler yaşanırken, İstanbul’a gelmesi beklenen uçaklar kalkış yapacakları meydandan havalanamadı.

Haberin Devamı