Gazete Vatan Logo

Sinop'u terk ederim!

Sırrı Süreyya Önder'in suçladığı Başkan'dan sert tepki...

Sinop’un CHP’li Belediye Başkanı Baki Ergül, BDP'li vekil Sırrı Süreyya Önder'in açıklamalarına sert yanıt verdi.




BDP’lilerin Sinop’taki olayları kışkırttığını ileri sürdüğü Belediye Başkanı Ergül, suçlamaları reddetti. Ergül, ANKA’ya yaptığı açıklamada BDP’li milletvekillerinin Karadeniz turu sırasında Sinop’ta yaşanan olayların “çok üzücü” olduğunu ifade ederek “Kim böyle olmasını ister? Olmaması en güzeliydi ama oldu. Biz de son derece üzgünüz” dedi. Bazılarının olayı farklı noktalara çektiklerini ifade eden Ergül, “Benim olayı provoke ettiğime dair bir takım suçlamalarda bulunuluyor. Ben bunu çok ayıplıyorum. Ben 35 yıldır mühendisim, doğup büyüğüm yere vefa borcumu ödemek için 24 saat çalışıyorum” diye konuştu.

Olayın yaşandığı sırada eşinin sağlık sorunları nedeniyle şehir dışında olduğunu da belirten Ergül, “Olayların olduğu sırada orada bile değildim. Ben can derdindeydim, olayları televizyonda izledim. Şahsımın hedef alınmasını kabul etmiyorum. Bir suçlamada bulunurken insan önce vicdanıyla baş başa kalmalı. Benim bu olayların içinde olduğumu biri ispatlasın bırakın Belediye Başkanlığını, Sinop’u terk ederim. Kentimde böyle olayların olması beni de son derece üzmüştür” diye konuştu.

Ergül, televizyondan görüntüleri izlediğini ve göstericileri tanımadığını söyledi. Ergül, “Genç çocuklar, içlerinden sadece bir tanesi tanıdım o da şehit oğluydu. Az çok bilirim ben gençleri ama biri hariç hiçbirini tanımıyorum” dedi.

Haberin Devamı