Gazete Vatan Logo

Silahların üzerine beton dökülene kadar...

Silahların üzerine  beton dökülene kadar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Silahların üzerine beton dökülene, sınırlarımız içinde tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görev süresi dolarak son YAŞ’ta emekli olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e Devlet Şeref Madalyası verilmesi töreninde konuştu. “Son dönemde yaşadığımız hadiseler, ülkemizin güçlü bir orduya olan ihtiyacını bir kez daha göstermiştir” diyen Erdoğan şu mesajları verdi:

TUZAĞA DÜŞMEYECEĞİZ: Suruç’un ardından, yeni bir terör dalgasına maruz kaldık. Maalesef hemen her gün ülkemizin değişik illerinden yüreğimizi dağlayan ve sabrımızı zorlayan hain ve kalleş saldırıların acı haberlerini almaya devam ediyoruz. Terörün amacını, hedeflerini oluşturmak istediği korku iklimini gayet iyi biliyoruz. Türkiye’yi çekmek istedikleri tuzağın farkındayız. Ve biz bu tuzağa asla düşmeyeceğiz.

ARALARINDA FARK YOK: Terör örgütünün çok ciddi kayıplar yaşadığını biliyoruz. Bizim için terör örgütleri arasında hiçbir fark yoktur. Terör örgütleri ülkemiz için tehdit olmaktan çıkarılana kadar, devletimize milletimize doğrultulan silahlar bırakılıp, gömülünceye kadar… Silahların susması değil, silahların bırakılıp gömülmesi… Bunu ısrarla söylüyorum. Üzerine beton dökülene kadar, sınırlarımız içinde tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemize devam edeceğiz. bu durumun birilerini de ciddi olarak rahatsız ettiğini biliyoruz.

Haberin Devamı

‘Haysiyetini kaybedenler’
Terör örgütlerinin üstlendiği eylemleri bile, devletin, hükümetin, şahsımın üstüne yıkmaya çalışacak kadar haysiyetini kaybedenler olduğunu görüyoruz. Uyurken, eşiyle alışveriş yaparken şehit edilenleri görmezden gelerek, teröristlere güzellemeler yapanlar işlenen suça ortaktır. Terör örgütüne şiddetin çözümün yolu olmadığını söylemeyi cesaret edemeyenler, operasyonlara karşı çıkıyorlar.
‘Süreç buzdolabında’
“Biz çözüm sürecini hiçbir zaman teröre meşruiyet kazandırma, teröre alan açma süreci olarak düşünmedik. Milletçe bir olalım, iri olalım, kardeş olalım diye bunları söyledik. Bunlar çözüm sürecini filan anlamadılar, anlamak istemediler. Öyleyse, şu anda bu buzdolabındadır. Çünkü yapılanlar açıkça ortadadır. Hem terör örgütü, hem onun siyasi uzantısı olan parti bu imkanı değerlendiremedi.”
‘Paralel yapı vurgusu
“Paralel devlet yapılanmasının, TSK içinde yol açtığı sıkıntıların çözümü için de Genelkurmay Başkanımızla işbirliği içinde olduk. TSK’nın tüm unsurlarıyla görevini en iyi şekilde yerine getirebilmesi konusundaki çalışmalarımızı yeni Genelkurmay Başkanımızla da birlikte sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanlığı ile birlikte taşıdığım başkomutanlık görevimi layıkı ile yerine getirmenin gayreti içerisindeyim.”
Başbakan MHP’yle görüşebilir...
Erdoğan, törenden sonra gazetecilere şu açıklamayı yaptı: “Cumhurbaşkanı, kendisi anayasal çizgi içerisinde kalsın’ ifadelerini kullananların Anayasa’nın içerisinde ne olduğundan haberi yok. Onlar önce adresleri öğrenmeleri lazım. Sayın Başbakan’a hükümet kurmak üzere görevi verdim. Çalışmaları sürdürüyor. Şu anda ana muhalefet partisiyle heyetlerin yaptığı görüşmeler var. Televizyonda izlediğimiz kadarıyla perşembe, cuma tekrar görüşmelerinin olacağını duyduk. Temenni ederim ki hayırlı olur. Ama öbür tarafta MHP’nin de aynı şekilde heyet temsilcileriyle yaptığı görüşmeler var. Bilemiyorum, belki Sayın Başbakan bu arada onlarla da bir görüşme yapabilir veya yapacaktır. Bunlar şu anda benim tasarrufum içerisinde olan işler değildir. Ülke kesinlikle hükümetsiz kalmamalı. Herkes istediği gibi konuşabilir, ağzı olan konuşuyor. 45 günü esnetme yetkim yok. Takvimi nasıl kullanacağım bana kalsın. ev alanımı biliyorum, görev alanımda devam ediyorum. Bana kimse iş öğretmeye kalkmasın.”
‘Milli iradeye saygılı oldum’
Özel konuşmasında “Demokratik bir ülkenin silahlı kuvvetler komutanı olarak ilgili konuları yerinde ve zamanında ilgili makam sahipleriyle çok açık bir şekilde paylaştım. Milli iradeye daima saygılı oldum” dedi.

Haberin Devamı