Gazete Vatan Logo

SGK sorgulama ve SSK sorgulama ne işe yarar?

İnternet üzerinden yapılabilen SGK sorgulama ve SSK sorgulama işlemi sayesinde sigorta prim gün sayınızı öğrenebilir, emekliliğinizi daha kolay hesaplayabilirsiniz. E-Devlet üzerinden yapabileceğiniz SGK sorgulama ve SGK hizmet dökümü işlemleri hakkında detaylar haberimizde!

SGK sorgulama ve SSK sorgulama ne işe yarar?

SSK ve SGK güvencesi, ülkemizde çok önemli ve insanların önem verdiği konuların başında gelmektedir. Bu kurumların uygulamaları sayesinde, çalışan insanlar belli güvenceler altında yaşayabilir. SSK ve SGK kurumları devletin politikalarını ve tüm güvenlik uygulamalarını uygulamakla ve bu politika ve uygulamaları iyileştirmeye çalışmakla mükelleftir. Bu politikalar, vatandaşı sağlık, iş ve ekonomik konularda güvence altında tutmaya yarayan politikalardır. Örneğin hastanelerden sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek ve ilaç indirimlerinden eczanelerde faydalanabilmek bunların arasındadır. Bütün bu görevler ve sorumluluklara sahip önemli kurumlar olan Sosyal Sigortalar Kurumu ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun prim sorgulaması, işe giriş ve hizmet dökümü sorgulamaları konularında internet üzerinden bilgi alabilmek hem çağımızın gereği haline gelmiş bir hizmet hem de büyük bir kolaylıktır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

SİGORTA SORGULAMA DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

SGK ve SSK Sorgulama İşlemleri ile Elde Edilebilecek Bilgiler Nelerdir?

SGK ve SGK sorgulamaları ile öğrenebileceğiniz bilgiler geniş çaplıdır ve büyük önem taşır. Bu bilgilerden bazıları;

? Sosyal Sigortalar Kurumu emeklilik tarihinizi öğrenebilmek ve emeklilik tarihinden itibaren ne kadar maaş alacağınızı öğrenmek,

? Rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanıp çeşitli planlamalar yapabilmek,

? Emeklilik sorgusu ve SSK’ya kayıtlı gün sorguları yapabilmek,

? Prim sorgusu yapabilmek, sağlık karnenizin ne durumda olduğunu görebilmek,

? Güncel sigorta bilgilerini görüntüleyebilmek,

? Prim ödemeleri ve prim ödeme gün sayılarını öğrenebilmek,

? İşe ilk girdiğiniz ve son olarak çıktığınız tarihleri görüntüleyebilmek,

? Hizmet dökümü bilgilerini alabilmek,

? Hizmet süresini ve toplam kazancı görüntüleyebilmektir.

Bütün bu işlemleri internet üzerinden yapabilmek çok önemlidir, çok fazla zaman kazandırır. Peki bütün bu işlemler internet üzerinden nasıl yapılabilir?

Haberin Devamı

SGK ve SGK Prim Sorgulama, İşe Giriş ve Hizmet Dökümü Sorgulama İşlemleri İnternet Üzerinden Nasıl Yapılır?

Hizmet dökümü sorgulayarak, kişi birçok bilgiye sahip olabilmektedir. Sahip olunabilen bu bilgiler, işe ilk giriş ve çıkış tarihi, prim ödemeleri, prim ödeme gün sayısı, toplam hizmet süresi, çalışılan sürede biriken toplam kazanç ve dönemlik ödemelerdir. Bütün bu işlemler artık internet üzerinden sorgulanabiliyor. Sorgulamak için kullanılan internet sayfası ise, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet adresidir. Bu adresi ziyaret etmeniz, bütün bu bilgileri sorgulayabilmenin ilk adımıdır.

Bu adresi ziyaret ettikten sonra, site üzerinde e-SGM uygulamasına giriş yapmanız gerekmektedir. E-SGM uygulaması sürekli hizmet veren bir uygulamadır. Bu sisteme giriş yapabilmek için, uyruğunuz T.C. kimlik numarası, sahip olduğunuz nüfus kağıdının cilt numarası, doğum tarihiniz, nüfusa kayıtlı olduğunuz il gibi kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara doğru bir şekilde girmeniz ile birlikte, güvenlik kodunu da girmeniz gerekiyor. Bütün bu işlemleri eksiksiz bir şekilde yaptıktan sonra, sorgula seçeneğine tıklamanız, SGK hizmet dökümü ve hizmet dökümü ile birlikte alacağınız yukarıda saydığımız tüm bu bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz. SGK resmi internet adresinden ulaşabildiğiniz tüm bu bilgilere, e-devlet girişi yaparak ve gerekli linklere tıklayarak ulaşmanız da mümkün.

Haberin Devamı

SSK priminizi sorgulayarak ise, hangi kurum ve kuruluşlarda hangi zaman aralıklarında çalıştığınızı, bugüne kadar çalıştığınız iş yerlerinden yatırılan tüm primleri, toplam kaç gün çalıştığınızı öğrenebilirsiniz. Yine SGK hizmet dökümü sorgulamasını yaparken kullandığınız tüm kimlik bilgilerini, SSK prim sorgulamasını yapmak için kullanmanız yeterlidir. E-SGM ekranında T.C. kimlik numaranız, uyruğunuz, cilt numaranız, doğum tarihiniz ve nüfusa bağlı olduğunuz il gibi bilgileri doldurarak, ve güvenlik kodunu doğru girerek sorgulamanızı yapabilirsiniz. Sorgula seçeneğine tıkladıktan sonra, karşınıza çıkan ekranın hizmet bilgisi ve 4A hizmet bilgisi kısımlarından prim bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca, SGK hizmet dökümü sorgulamasında olduğu gibi, e-devlet şifreniz ile birlikte sisteme giriş yaparak prim sorgulamanızı yapabilirsiniz.

Haberin Devamı