Gazete Vatan Logo

SGK sorgulama ile SSK prim sorgulama yapabilir miyim?

SGK sorgulama işlemini yaparak SSK primlerinizi sorgulamış olacaksınız. Bu sorgulama işlemlerini yapmak size vakit kazandıracak. Nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

SGK sorgulama ile SSK prim sorgulama yapabilir miyim?

Modern internet altyapısına sahip olan Sosyal Güvenlik Kurumu, her geçen gün genişlettiği online hizmet ağı ile sigorta mükelleflerine, sigorta işlemlerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde yapabilme imkanı sunuyor. Sigorta mükellefleri günümüzün akıllı telefon teknolojileri veya bilgisayarları ile internete bulunduğu her yerden erişim sağlayarak, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan geniş online hizmet ağından sigorta işlemlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Böylelikle artık Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ve ilçelerde bulunan müdürlüklerinde uzun saatlerini alabilecek sıra bekleme çilesi veya yoğun bürokrasi işlemleri ile uğraşmak zorunda kalmadan sigorta işlemlerini internetin bulunduğu her yerden dakikalar içerisinde gerçekleştirebiliyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş online hizmet ağına yine internet üzerinde bulunan resmi web sayfasının online hizmetler menüsünden ulaşılabiliyor. Vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet ağında bulunan uygulamalar ile SGK hizmet dökümü sorgulama gibi işlemlerini ayrıca e-Devlet sisteminde yer alan online hizmet listesi aracılığı ile de yapabiliyor. Vatandaşlar internetin bulunduğu her yerden son derece pratik bir şekilde güncel sigorta bilgilerine ulaşabilme veya pek çok resmi sigorta işlemini internet kolaylığında gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

Bu sebeple de günümüzde Sosyal Güvenlik Kurumu ile olan işlemleri için kurum müdürlükleri yerine internet üzerinde yer alan online hizmet ağını kullanmayı tercih ediyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş online hizmet ağının en popüler ve en çok kullanılan hizmet sayfası olan E-SGM uygulamasından şifresiz SSK hizmet dökümü sorgulama yapılabiliyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulama sayfasında bakım çalışmaları gerçekleştiriyor olması nedeni ile vatandaşlar bu web sayfasına son birkaç aydır erişim sağlayamıyor. Bu sebeple de SSK sigortası mükelleflerinin SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini internet üzerinden sadece e-Devlet portalında bulunan online Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet sayfası aracılığı ile gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemindeki online hizmet sayfasından SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi ile en güncel sigorta bilgilerine mesai saati dışında da işlem yaparak, ulaşabilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sisteminden SSK hizmet dökümü sorgulama işlemlerinin vatandaşlara sağlamakta olduğu en önemli avantajlardan birisi de kesinlikle günün her saatinde sigortalarına ilişkin olarak güncel bilgiler alabilme imkanına sahip olmalarıdır.

Haberin Devamı

Bu sayede vatandaşlar merak ettikleri ya da ihtiyaç duydukları her an dijital platform üzerinde turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlayabildikleri e-Devlet sisteminden SSK sorgulama yaparak, en güncel sigorta bilgilerine dair ayrıntılı döküm alabilme imkanına sahip olabiliyor. Ancak Türkiye’deki tüm kamu kurumlarının online hizmet uygulamalarını tek bir çatı altında bir araya toplayan sanal devlet portalı olarak hizmet veren e-Devlet sisteminde yapılacak tüm işlemlerde kimlik doğrulaması yapılması gerektiğinden SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerinde de vatandaşların kimlik doğrulaması yapmaları gerekiyor.

İnternet üzerinde yer alan e-Devlet sisteminin ‘sisteme giriş’ ekranında SSK sigortası mükellefleri ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak, e-Devlet sistemi kimlik doğrulaması yapabiliyor. Böylelikle e-Devlet sisteminin e-hizmetler kategorisi altında bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu 4A, 4B ve 4C hizmet uygulamaları listesi içerisinden ‘4A hizmet bilgisi’ ekranını kullanarak, SSK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Böylelikle e-Devlet güvenliğinde ve kolaylığında internet üzerinden en güncel sigorta dökümlerini alabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

SSK sigortası mükellefleri günün her saatinde internete erişim sağlayabildikleri her yerden gerçekleştirebildikleri SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi ile birlikte en güncel aya dahi ait olan sigorta bilgilerini öğrenebiliyor. Bu kapsamda SSK sigortası mükellefleri e-Devlet sistemindeki Sosyal Güvenlik Kurumu 4A hizmet bilgisi ekranından SSK prim ödeme gün sayısı, SSK müstahaklık durumu, SSK ilk işe giriş tarihi, SSK dönemlik prim ödemeleri, SSK hizmet süresi, SSK toplam kazanç ve diğer SSK bilgilerini en ayrıntılı ve en güncel biçimde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu sebeple de vatandaşlar internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamalarını son derece sık ve yoğun şekilde kullanıyor.