Gazete Vatan Logo

SGK Borç Sorgulama İle Bağkur Prim Borcu Sorgulama Ve GSS Borç Sorgulama

Online SGK borç sorgulama yağarak Bağkur borç ve GSS borç durumunuzu görüntüleyebilirsiniz. Bağkurve GSS borç sorgulama adımları haberimizde.

Bağkur borç sorgulama yapılabilmesi için direk SGK web tahsilat servisini kullanabilirsiniz. İlgili servis sayesinde SGK üzerinde Bağkur için ne kadar borcunuzun olduğunu görebilirsiniz. Bu noktada yapılması gereken kişilerin Bağkur sigortasının olmasıdır. İlgili web tahsilat servisinde borç bölümünden Bağkur ile ilgili seçimleri yapabilir ve sonrasında Bağkur borç sorgulama yapabilirsiniz. Bağkur borç sorgulama sonrasında tüm borçlarınız yayınlanacaktır. Bağkur borç sorgulama sonuçları üzerinden işlem yaparak, kolay bir şekilde borçlarınızı de ödeyebilirsiniz.

GSS BORÇ SORGULAMA

SGK BORÇ SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

Online olarak Bağkur borç sorgulama yaparak borç ödeme imkanı sunulduğu için kurumlara gitmenize gerek kalmadanonline olarak borçlarınızı da ödeyebilirsiniz. Bağkur sigortalılarına özel olarak sunulmuş olan bu SGK hizmeti sayesinde istediğiniz zaman Bağkur borç sorgulama yapabilirsiniz. Bağkur borç sorgulama konusunda tek detay, Bağkur borç sorgulama sonrasında ödeme yapacakların sadece kredi kartını kullanabilecek olmasıdır.

Haberin Devamı

GSS Borç Sorgulama

Bağkur dışında borç sorgulama hizmetlerinden birisi de GSS’dir. GSS borç sorgulama işlemleri ile birlikte sağlık sigortasından yararlanan kişiler de borç durumlarını görüntüleyebilmektedir. Her ay sağlık sigortasından yararlanıldığı için kişilerin ödemesi gereken primler, borç olarak yazılmaktadır. Bu nedenle de borç takibi yapılarak ödemeler aksatılmamalıdır. GSS borç sorgulama yapıldıktan sonra yararlanılan sağlık sigortası ile ilgili tüm detaylar yayınlanmaktadır. Bu bakımdan sadece GSS borç sorgulama için değil, GSS durum bilgisi için deGSS borç sorgulama hizmetinden yararlanılabilir.

GSS ile ilgili yapacağınız işlemlerde e devlet kapısını kullanmanız gerekmektedir. E devlet kapısı üzerinden genel sağlık sigortası adı ile sunulan bu hizmet sayesinde sigortanın aktif olup olmadığından hangi dönemlerde sigortalı olarak bu hizmetten yararlandığınızı görebilirsiniz. Bu bakımdan özellikle sigortası olmayan kişileri ilgilendiren genel sağlık sigortası için belirtilen hizmetler üzerinden sürekli takipte olmanız gerekmektedir aksi halde hem GSS borcu artacak hem de ödemeniz zorlaşacaktır. Ayrıca ödenmeyen primler nedeniyle GSS imkânlarından yararlanmanız da mümkün olmayacaktır bu nedenle borç sorgulama ve ödeme işlemlerini yapmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı