Gazete Vatan Logo

' Selvi boylum manken kızım güle güle...'

Düşen Atlasjet uçağında can veren 57 kişinin defnedilmesine dün devam edildi. Törenlerde yaşananlar Türkiye'yi ağlattı

11 kişinin cenazeleri dün toprağa verildi. Törenlerde yaşananlar sadece yakınlarını değil, tüm Türkiye’yi üzdü

20 YAŞINDAKİ hostes kızını toprağa veren Cavidan Topçu, “Selvi Boylum, mankenim” diye ağlayarak Mana’nın tabutuna sarıldı. Pilot Serdar Özdemir’in eşi Esra cenazede ön safta durdu. Uçak teknisyeni Alaattin Çelik Gürtürk’ün cenaze töreninde ise en büyük tutkusu olan güvercinleri uçuruldu. Doğuş Üniversitesi Fizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatma Şenel Boydağ, Pilot Emekli Tuğgeneral Tahir Aksoy, Kabin Amiri Çağatay Şirin, Hostesler Sinem Hatice Vurgun, Mana Topçu, Mümine Bulut, Uçak Teknisyeni Çelik Gürtürk, yolcular Hakan Yakup Tulu, Muhammet Kasım Saygılı ve Özlem Karataş’ın cenazeleri İstanbul’da toprağa verildi. Kaptan pilot Serdar Özdemir ise memleketi İzmir’de defnedildi. Bugün ise bilimadamı Prof. Dr. Engin Arık, araştırma görevlisi Özgen Berkol Doğan, Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevlisi Dr. Alp Tezcan’ın, cenazesi ise Manisa’nın Akhisar ilçesinde toprağa verilecek.

Kalp krizi geçiren baba zor ayaktaydı

Annesiyle aynı adı taşıyan Sinem Hatice Vurgun, 6 ay önce World Focus’a hostes olarak girmişti. 20 yaşındaki Sinem’in cenazesi Karacaahmet Camii’nde ailesi ve arkadaşlarının katıldığı törenle toprağa verildi. Cenazede baba Burhan Vurgun ve anne Hatice Vurgun güçlükle ayakta durabiliyordu. Baba Burhan’ın kızının ölüm haberini duyunca kalp krizi geçirdiği öğrenildi. Sinem’in evlilik planladığı nişanlısı Melih de tabuta “Seni unutmayacağız, Melih” yazılı bir çiçek bıraktı. Sinem’in iki ablası da gözyaşı döküp tabutu okşadı. Sinem’in diğer iki kız kardeşinden yıllar sonra dünyaya geldiği için, annesi Sinem Hatice Vurgun diğer kızlarının da ısrarıyla Sinem’e kendi adını verdiği anlaşıldı.

“Selvi boylum manken kızım güle güle...”

Henüz 24 yaşında hayata gözlerini yuman hostes Mana Topçu’nun Sarıyer Rumeli Kavağı Camii’nde öğlen namazı sonrası düzenlenen cenaze töreninde anne Cavidan Topçu tabuta sarılarak, “Selvi boylum, mankenim. Seni çok seviyorum” diyerek ağıtlar yaktı. Kızının tabuttaki fotoğrafını öpen anne Topçu, “Dur yanağından da öpeyim kızım” derken gözyaşlarına boğuldu. Namaz için cami avlusunu terk ederken dönüp kızının tabutuna bakan acılı anne, “Yavrum, canım, evladım; ben seni böyle mi uğurladım” diye haykırdı. Mana’nın tabutunun üzerine hosteslerin kullandığı bir fular bırakıldı. Törene Pagasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı da katıldı.

Ablasını göremeden ayrılmış...

Hostes Mümine Bulut için İstanbul Beylikdüzü Kavaklı Yeni Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine, Bulut’un annesi Nazife Bulut ile 7’si kız, 8 kardeşi katıldı. Törende Atlasjet CEO’su Tuncay Doğaner ve çalışma arkadaşları da hazır bulundu. Eniştesi Anıl Göl, Mümine Bulut’un 3 yıldır kabin görevlisi olarak çalıştığını ifade ederek, “Kazadan bir gün önce eşim Melek ’Seni çok özledim İstanbul’a gel’demişti. Kazanın olduğu gece Melek havaalanına iniş yaptığı sırada Mümine de Isparta’ya uçmuş. Birbirlerini göremeden gitti” dedi. Kılanan cenaze namazının ardından Bulut’un cenazesi göz yaşları arasında Kavaklı Köyü Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Tahir Kaptan’ı komutanlar uğurladı

ATLASJET uçağının 2. kaptanı pilot emekli hava Tuğgeneral Mehmet Tahir Aksoy’un Üsküdar Selimiye Cami’ndeki cenaze törenine komutanlar katıldı. Taziyeleri kabul eden ve son derece üzgün oldukları görülen Tahir Kaptan’ın eşi Fatma, kızları Tuğçe ve Serra ile kardeşi Tamer Aksoy zaman zaman zor anlar da yaşadı. Cenaze sırasında bir aile ferdi de fenalık geçirdi. Aksoy’un Türk bayrağına sarılı cenazesi, öğlen kılınan cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşındı. Cami çıkışında askeri tören kıtası tarafından alınan tabut, top arabasına konularak askeri bando eşliğinde, Karacaahmet Mezarlığı’na götürülerek toprağa verildi. Tahir Kaptan’ın cenaze törenine, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Yalçın Ataman, Kara Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman ile Hava Kuvvetleri eski Komutanı emekli Org. Tahsin Şahinkaya katıldı.
Öte yandan Kaptan Pilot Serhat Özdemir’in cenazesi İzmir Muratreis Camii’nde düzenlenen askeri törenden sonra Karabağlar Mezarlığı’nda toprağa verildi. Törene Kaptan’ın eşi Esra, çocukları Özlüm ve Kaan ile annesi Ziynet, yakınları ve CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam katıldı.

Güvercinleri uçuruldu!

Kabİn Amiri Çağatay Şirin ve uçuş teknisyeni Alaatin Çelik Gürtürk için İstanbul Ataköy 5’inci Kısım Cami’nde tören düzenlendi. THY’den emekli olan ve uçmaya çok meraklı olan teknisyen Çelik Gürtürk’ün ailesine hep “Para almadan çalışırım. Yeter ki beni uçmaktan mahrum etmesinler” dediği öğrenildi. Gürtürk’ün uçuştan sonraki ikinci tutkusu olan evinde beslediği güvercinleri ise tabutu başında serbest bırakıldı. Eşi Asuman ve kızı Sinem de (yukarıda) Gürtürk’ün fotoğrafına sarılarak dua edip gözyaşı döktüler.

Hamile eşini görmek için uçağa bindi

Atlasjet uçağında hayatını kaybeden Dr. Alp Tezcan’ın Isparta’da yaşayan hamile eşini görmeye gittiği öğrenildi. Dr. Tezcan’ın (32), bankacı eşiyle buluşmak için izin alarak Atlasjet uçağına bindiği açıklandı. Tezcan’ın, Manisa Akhisar’da yaşayan emekli öğretmen anne ve babası haberi duyunca yıkıldı. Acılı baba, “İki çocuğumuzu iyi yetiştirmek ve okutmak için büyük çaba sarf ettik. Evlendirdik, sevindik ama şimdi tam yıkıldık” dedi.

Özlem gelinlikle uğurlandı

Uçakta hayatını kaybeden 21 yaşındaki Mimar Sinan Üiversitesi Sanat Tarihi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Özlem Karataş ise, tabutunun üzerine konulan gelinlik ve duvakla son yolculuğuna uğurlandı. Karataş’ın cenazesi Okmeydanı Cemevi’ne getirildi. Törene Özlem’in annesi Asiye, babası Hüseyin Karataş ve yakınları katıldı. Karataş’ın üzerine gelinlik ve duvak serilen tabut Cemevi önünde belirdiği anda cenazeye katılanlar gözyaşlarına hakim olamadı. Mehmet Karataş, “Özlem’in en büyük hayali arkeolojik kazılar yapmaktı” dedi. Karataş, Kilyos Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Profesör anneye “güleryüzlü” uğurlama

DoĞuŞ Üniversitesi Fizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatma Şenel Boydağ ise son yolculuğuna eşi, oğlu, akademisyenler ve öğrencileri tarafından uğurlandı. Boydağ için cenazesi İstanbul Kadıköy Söğütlüçeşme Camisi’nden kalktı. Eşi Hayrettin ve oğlu Emir Boydağ’ın taziyeleri tebessüm içinde karşılamaları dikkat çekti. Oğlu Emir “Annem çevresine hep tebessümle bakardı. Herkesi güler yüzle karşılardı hep pozitif enerji doluydu. Yüzündeki tebessüm hiçbir zaman eksik olmazdı. Bize de bunu öğütlerdi. O ağlayarak uğurlanacak biri değil. O da böyle istemez. Onun için kendisi gibi güleryüzümüzle onu uğurlayalım. O böyle isterdi” diyerek taziyeleri kabul etti. Boydağ’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, yakınları ve öğrencileri tarafından karanfillerle süslendi.

Haberin Devamı