Gazete Vatan Logo

Selma Aliye Kavaf nereden aday? CHP Milletvekili adayı Selma Aliye Kavaf kimdir, ne iş yapıyor, nereli, ne bakanıydı?

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri öncesi CHP'de kesin aday listeleri belli oldu. Millet İttifakı üyeleri Gelecek Partisi, Deva, Saadet Partisi ve Demokrat Parti de CHP listelerinden seçime girdi. 2007 seçimlerinde AK Partiden Denizli Milletvekili seçilen, Selma Aliye Kavaf CHP milletvekili adayı olarak liste girdi. Peki, Selma Aliye Kavaf nereden aday? CHP Milletvekili adayı Selma Aliye Kavaf kimdir, ne iş yapıyor, nereli, ne bakanıydı?

Selma Aliye Kavaf nereden aday? CHP Milletvekili adayı Selma Aliye Kavaf kimdir, ne iş yapıyor, nereli, ne bakanıydı?

Deva Partisi'nin kurucu üyeleri arasında yer alan Selma Aliye Kavaf CHP milletvekili adayı oldu. Selma Aliye Kavaf'ın aday olduğu kesinleştikten sonra yaşamı ve kariyeri araştırılmaya başlandı. Peki, Selma Aliye Kavaf nereden aday? CHP Milletvekili adayı Selma Aliye Kavaf kimdir, ne iş yapıyor, nereli, ne bakanıydı?

Selma Aliye Kavaf nereden aday?

Selma Aliye Kavaf, Manisa’da CHP listelerinden milletvekili aday adayı oldu.

CHP Milletvekili adayı Selma Aliye Kavaf ne bakanıydı?

2007 seçimlerinde AK Partiden Denizli Milletvekili seçilen 2009-2011 yılları arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görev yapan Deva Partisi kurucuları arasında yer alan Kavaf, 4.sıradan aday olarak gösterildi.

Selma Aliye Kavaf kimdir?

Selma Aliye Kavaf, 1 Temmuz 1962'de Denizli'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Denizli’de tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nin Türkoloji Bölümünü bitirdi. Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı liselerde 7 yıl öğretmen olarak sürdürdü. Özel sektörde yönetici olarak çalıştı.

Haberin Devamı

Kavaf, aktif siyasete 2002 yılında AKP Denizli 6. sıra Milletvekili Adayı olarak katıldı. 2002 Genel Seçimleri akabinde AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı’na getirildi. Kadın Kolları Başkanlığı döneminde Türkiye’de ilk defa bir siyasi partinin kadın örgütlenmesini kurumsal anlamda gerçekleştirdi. AKP'yi çeşitli uluslararası platformda temsil etti.

2007 genel seçimlerinde Denizli milletvekili olarak meclise girdi. İlk kadın Denizli milletvekili oldu. Mecliste Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Sözcülüğü ve Peru Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir. 1 Mayıs 2009'da gerçekleşen kabine değişikliği sonrası Devlet Bakanı olarak 60. Hükümette yer aldı.

9 Mart 2020 tarihinde Ali Babacan tarafından kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı.

Selma Aliye Kavaf, evli ve bir çocuk annesidir.