Gazete Vatan Logo

Savcı: Tarkan tedavi görsün!

Ünlü şarkıcı Tarkan’ın uyuşturucu kullandığı iddiasıyla 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezasıyla yargılandığı 17 sanıklı davada, savcı Hüseyin Kaya mütalaasını verdi

Savcı Kaya, sanıkların uyuşturucu kullanmak suçundan haklarında TCK’nin 191/2. maddesi uyarınca tedavi ve denetimli serbestlik tedbiri uygulanmasını talep etti.

İstanbul 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, sanık Kubilay Keskin ile sanık avukatları katıldı. Savcı Hüseyin Kaya esas hakkındaki görüşünde, 2 Mart 2009 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlar Şube Müdürlüğü’ne örgütlü kokain ticaretiyle ilgili telefon ihbarı yapıldığını, bunun üzerine fiziki ve teknik takibe başlandığını belirtti. 25 Şubat 2010’da sanık Kubilay Keskin’in, sanık Recep Aytek’ten 5 paket uyuşturucu temin ettiğini, Aytek’in üzerinde de 10 paket uyuşturucu bulunduğunu belirten savcı, aynı gün trafikte takibe alınan Erdoğan’ın durdurulmak istenince kaçmaya çalıştığını ve elindeki mor renkli bir kutuyu dışarıya attığını kaydetti. Erdoğan yakalandıktan sonra kutunun ele geçirildiği ve Erdoğan’ın kutunun içinde esrar ve kokain bulunduğunu söylediği anlatıldı.

Çelik kasada bulundu

Mütalaada sanık Tarık Miras’ın evinde naylon poşetler ve hassas terazi bulunduğu, ekonomist sanık Gökhan Yüzbaşıoğlu’nun evinde esrar, ot ve kokain ele geçirildiği, şarkıcı Tarkan Tevetoğlu’nun saat 19.50 sıralarında evine gidilerek yakalandığı anlatıldı. Tarkan Tevetoğlu’nun beyanıyla evinin üst katındaki dolabın içindeki çelik kasada 2 adet kapalı poşet içinde 8 gram esrar bulunduğu, ayrıca elbise dolabının içindeki hediyelik eşya kutusunda 1.5 gram kapalı poşet içinde esrar, esrar ufalamada kullanılan düzenek, 5 adet sigara kağıdı, yine çalışma masası üzerindeki el çantasında 3 gram gelen esrar maddesi ele geçirildiği anlatıldı. Sanık Tarkan Tevetoğlu’nun evinde elde edilen 12.6 gr bitki parçalarının hint keneviri olduğunun tespit edildiği ve iki parçadan oluşan aparat ile kapalı naylon torbada esrar bulaşıkları olduğunun anlaşıldığı belirtildi.

Savcı Kaya mütalaasında, yapılan teknik ve fiziki takipler sonucunda, sanıklar Özlem Dinler Altun, Tarkan Tevetoğlu, Gülperi Erçetingöz, Fiona Heriş, Bekir Saçar ve Gökhan Yüzbaşıoğlu’nun kokain ağırlıklı olmak üzere uyuşturucu madde kullanıcısı olduklarını belirtti. Savcı, Tarkan Tevetoğlu’nun kullandığı kokain ve esrarı Murat Erdoğan’dan ve Erdoğan’ın şoförü Selman Göknur Şener’in kuryeliği ve doğrudan temin ettiğini belirtti.

Duruşma ertelendi

Sanık Gökhan Yüzbaşıoğlu’nun da kokain ve esrarı Murat Erdoğan ile Kubilay Keskin’den temin ettiği ifade edildi. Murat Erdoğan’ın Kubilay Keskin, Adnan Recep Önsöz, Tarık Miras ve Ömer Faruk Miras’tan temin ettiği uyuşturucuyu şoförü Selman Göknur Şener’i kurye olarak kullanarak piyasaya sürdüğü ifade edildi.

Savcı mütalaasında sanıklar Tarkan Tevetoğlu, Gökhan Yüzbaşıoğlu, Bekir Saçar, Fiona Heriş, Gülperi Erçetingöz ve Özlem Dinler’in “uyuşturucu kullanmak” suçundan haklarında TCK’nin 191/2. maddesi uyarınca tedavi ve denetimli serbestlik tedbiri uygulanmasına karar verilmesini talep etti. Mütalaanın ardından sanık avukatları savunmalarını hazırlamak için süre talep ettiler. Mahkeme heyeti, son savunmalar için duruşmayı 3 Nisan’a erteledi.

Rehberlik edecek uzman atanıyor

Savcının talebini yerinde görmesi halinde mahkeme Tarkan hakkında tedavi ve denetimli serbestlik tedbiri uygulanmasına karar verirse ünlü şarkıcının, yetkili makamların uygun gördüğü bir hastanede tedavi görmesi gündeme gelebilecek. Hakkında tedaviye ve denetimli serbestlik tedbirine karar verilen kişi, belirlenen kurumda uygulanan tedavinin ve denetimli serbestlik tedbirinin gereklerine uygun davranmakla yükümlü. Hakkında denetimli serbestlik tedbirine hükmedilen kişiye rehberlik edecek bir uzman görevlendiriliyor. Bu uzman, güvenlik tedbirinin uygulama süresince, kişiyi uyuşturucu veya uyarıcı maddenin kullanılmasının etki ve sonuçları hakkında üçer aylık sürelerle rapor düzenleyerek hâkime veriyor.

Haberin Devamı