Gazete Vatan Logo

'Sarı Gelin'e tepki

‘MEB yeni Yasinler mi yaratmak istiyor’

Taksİm Hill Otel’de düzenlenen “Sarı Gelin, Çocuklarımızdan Katil Zihniyet Yaratan Karanlık” isimli basın toplantısında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İlköğretim okullarında gösterilen ve sözde Ermeni soykırımı karşısında Türk tezlerini savunurken aşırı şiddet öğeleri barındıran “Sarı Gelin” isimli film protesto edildi. Aralarında ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Barış Girişimi, Ermeni vakıfları temsilcileri, Helsinki Yurttaşlar Derneği, Eğitim Sen, SODEV, Tarih Vakfı, Uluslararası Hrant Dink Vakfı, Dur De’nin de olduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve kişi katıldı.

Toplatılarak imha edilsin

Yayımlanan ortak bildiri de Ermenilerin de Türkiye’nin bir parçası olduğunun altı çizilerek, Sarı Gelin adlı DVD’yi hazırlatanların teşhiri edilerek cezalandırılması ve 600 bin civarındaki DVD’nin toplatılarak imha edilmesi taleplerinde bulunuldu ve Milli Eğitim Bakanlığı kındandı.

Seviyesiz propaganda

Basın açıklamasını okuyan Garo Paylan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda gösterilen “Sarı Gelin” isimli belgeselin “seviyesiz” bir propaganda filmi olduğunu söyledi. Paylan, okullara servis edilen ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamalarına aksine sekiz ay önce toplatıldığı iddia edilen filmin gösterimine devam edildiğini söyledi. Paylan Milli Eğitim’in amacının yeni Ogün Samast’lar ve Yasin Hayal’ler yetiştirmek olmadığını söyledi.

Haberin Devamı