Gazete Vatan Logo

Sanki hepsi imam hatipli anasını satayım!

Erdoğan: Gelişmiş ülkelere bakıyorsunuz yüzde 70'i meslek liseli. Bizde meslek liselerine geçiş yok, geçit de yok. Yüzde 30'un yüzde 3'ü imam hatipli. Sanki hepsi imam hatipli anasını satayım

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün istanbul'daydı. Erdoğan könce Kaya Ramada Otel'de partisinin Büyükcekmece İlçe Teşkilatı'nın 2. Olağan Kongresi'ne, daha sonra da Zeytinburnu ilçe Teşkilatı'nın kongresine katıldı.

Gündemdeki konuları değerlendiren Başbakan Erdoğan, zaman zaman argo konuştuğu gerekçesiyle kendisine yönelik eleştiriler olduğuna işaret ederek, "Ben halk diliyle konuşuyorum" dedi. îşte Başbakan Erdoğan'ın altını önemle çizdiği açıklamaları özetle şöyle:

Peygamberlere laf söyletmeyiz
• Bir kendini bilmez karikatürist çıkıyor, benim peygamberime saldırıyor. Buna hakkı yok. Bu ikazı, aylar önce meslektaşım Danimarka Başbakanı'na ifade ettim. 'Yanlış yapıyorsunuz, bu özgürlük değildir, bunlara müsaade etmemelisiniz'dedim. Biz hiçbir semavi dinin peygamberine farklı bir nazarla bakmıyoruz. Onlar bizim peygamberimiz. Bİ7 peygamberimizi nasıl seviyorsak, o dinlerin peygamberlerini de aynı şekilde seviyoruz. Biz Hz. isa'ya, Hz.Musa'ya söz söyletmeyiz, peygamberimize söyletmediğimiz gibi. Bizim peygamberimize de kimse bu sözü söylememek'. Bu konuda tavır almalısınız. Almadığınız takdirde bu medeniyetler ittifakına gölge düşürür. Silah ucunda çözüm olmaz. Zaten medeniyetler çatışmasını arzu edenlerin hedefi, arzusu bu. Böyle bir ayrımcılığa düşmeyi Türkiye olarak asla arzu etmiyoruz.

O bu ülkenin evladı değil mi?
• Düz liselerden imam hatiplere yatay geçiş var ama imam hatiplerden düz liselere yatay geçiş yok. Ona bu hakkı veriyorsun da öbürüne niye bu hakkı vermiyorsun? O bu ülkenin evledı değil mi? Ama bakıyorsunuz birileri ön kesmeye çalışıyor. Ya böyle ideolojik yaklaşılır mı Allah aşkına? Dünyanın en gelişmiş ülkelerine bakıyorsunuz yüzde 70'i meslek liseli. Bizde ise meslek liselerine geçiş yok, geçit de yok. Yüzde 30'un yüzde 3'ü imam hatipli. Hani büyütüyorlar ya sanki hepsi imam hatip anasını satayım. Yüzde 27'si diğerleri... Etmeyin ya adil olalım

Hırsızlara Allah rahmet etmez
• 3 Kasım öncesinde Türkiye bir yolsuzluklar ülkesi miydi, Türkiye'nin 22 bankası fona devredilmemiş miydi, maaşları ödemekte zorlanan bir Türkiye var mıydı, her gün bu yolsuzluklardan dolayı darphane para basmıyor muydu? Hırsızlara Allah rahmet etmez. Çünkü hırsız kul hakkıyla gidiyor. Onu Allah affetmez. Kul hakkını ödemesi lazım.

Bizim polisimiz de can taşıyor
• Bazı ideolojik gruplar Türkiye'de işkenceden bahsediyorlar. Dürüst davranın, artık Türkiye hücrelerde işkence yapan ülke olmaktan çıkmıştır. Varsa bizzat bize getirin. Kalkıp caddede, sağda solda polis düzeni alırken zaman zaman kullandığı coplan işkence olarak ilan ediyorsanız, batılı ülkelere söylüyorum; önce kendinize bakın. Polisimiz elinden geldiğince son ana kadar mukavemetini gösteren, yeri geldiğinde dayak yiyen, taş yiyen durumunda. Kendine kurşun sıkılacak, ne diyecek? 'Atmaya devam et'. Var mı öyle bir şey?

Haberin Devamı