Gazete Vatan Logo

‘Sandık görülünce ayarları kaçtı’

‘Sandık görülünce ayarları kaçtı’

MHP lideri Bahçeli, seçim beyannamesini açıklarken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nu yerden yere vurdu. Bahçeli: “Adam olamayandan, milliyetçi olmaz. Türküm diyemeyenden milliyetçi olmaz...”

MHP’nin seçim beyannamesi dün Ankara Arena’da açıklandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “MHP siyasi taktik ve teferruatlı planlama gereğince beyannamesini en sona bırakmayı tercih etmiştir” dedi ve geçmişte AK Parti’nin kendi siyasi hedeflerini ve politikalarını çaldığını öne sürdü. Bahçeli, şu eleştirileri yöneltti:

‘Neysek oyuz’

“MHP, hiçbir zaman ipe un sermemiş, suya yazı yazmamış, hayal tacirliği yapmamıştır. Neysek oyuz. Biz sözlerini unutan geçmişini gömlek gibi değiştiren ilkesizlere hiç benzemedik. Biliniz ki seçim beyannamemizi 3 Mayıs’ta milletimizle paylaşıyor olmamızın kendi içinde anlamlı, tutarlı ve tarihi biz zemini vardır. 1944 yılında İstanbul bir numaralı sıkıyönetim mahkemesinde görülen utanç davası Türk milliyetçiliğinde dönüm noktasıdır. Dar kafalar, onca şerefli ismi işkencelere tabii tutmuşlardı.”

Haberin Devamı

‘Milliyetçi olamaz’

“Burasının adı Türkiye Cumhuriyeti, milletinin adı ise büyük Türk milletidir. Milliyetçiliği ayaklarımın altına alıyorum sözlerini ağzından kurşun gibi çıkaran, PKK ile masaya oturan, sonra bunu inkar eden kim olursa olsun nankördür, riyakardır. Bu itibarla Erdoğan her şey olabilir, her makama ulaşabilir, ancak şu fani dünyada olamayacağı layık görülemeyeceği bir tek şey varsa o da milliyetçiliktir. Davutoğlu’na da milliyetçilik 10 gömlek bol gelecektir.”

Orhun’a Akdamar yanıtı

“Davutoğlu diyor ki, biz konuşuyor onlar yapıyormuş. Doğrudur, hakkı vardır. Biz hırsızlığın kötülüğünü konuşuyoruz onlar yapıyorlar. Sayın Davutoğlu, şayet Orhun anıtlarının yolunu yaptırmak seni ve saraydaki efendini milliyetçi yapıyorsa, Van Akdamar adasında Ermeni kilisesini baştan aşağı imar etmek acaba sizi ne yapacaktır? Erdoğan ve Davutoğlu’nun sandık görülünce ayarı kaçmıştır. Birden bire milliyetçilik maskesini takmışlardır. Adam olamayandan, milliyetçi olmaz. Türküm diyemeyenden milliyetçi olmaz.”

Haberin Devamı

‘Çöken Erdoğan’dır’

“Biz zannediyorduk ki Türk milleti (10 Ağustos 2014 seçimi) bu tarihte cumhurbaşkanı seçmiştir. Ama bu şahsa göre çökertilmiştir. Madem cumhurbaşkanlığı çökmüşse Erdoğan bu makamda niçin oturmaktadır? Çöken cumhurbaşkanlığı değil, Erdoğan’dır. Çürüyen cumhurbaşkanlığı değil, Erdoğan’ın bizatihi kendisidir. Erdoğan vatana ihanet suçunu çoktan işlemiş, sicilinde beyaz nokta kalmamıştır. Erdoğan devletin işleyişini felç etmiştir. Defalarca anayasa suçu işlemiş, görevini kötüye kullanmıştır. Erdoğan artık geri dönülemez bir yola girmiştir. Bu yolun sonunda ya bölünmüş parçalanmış korku devletini kurarak seçilmiş tiran olacak, yada hukukun devreye girmesiyle vatana ihanetten yüce divanı boylayacaktır.”

‘Darsa diyet yap’

“Erdoğan şunları söylemiştir ‘Şu anda bize giydiğimiz gömlek dar geliyor. Bize bundan sonra yakışacak gömlek yeni bir idari yapılanmalıdır. Bu da başkanlık sistemidir.’ Tavsiyemiz, gömleği dar geliyorsa ya diyet yapmalı yada kaderine razı olmalıdır. Her eleştiriyi kendisine darbe olarak gören Erdoğan, cumhurbaşkanlığı makamında fiilen düşmüştür.”

Haberin Devamı

Adana mavrası değil

Bahçeli, vaatlerini sıralarken, “Sen merak etme Davutoğlu, kaynak var. Söylediklerimiz Adana mavrası değil. Programlarımızın kaynağı da ayrıntılı olarak hesaplanmıştır. Getireceği mali yük toplamı 71,9 milyar Türk lirası olarak ön görmekteyiz” dedi.
Notlar aldı
Cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP’nin CHP’yle ortak aday gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu da seçim beyannamesinin açıklandığı toplantıdaydı. İhsanoğlu, Bahçeli konuşurken not aldı.
Türkçülük Günü’nü seçti
MHP lideri Bahçeli’nin beyannameyi açıklamak için Türkçülük Günü sayılan 3 Mayıs’ı seçti. Türkçülüğün ideologlarından Nihal Atsız ile edebiyatçı Sabahattin Ali davasının 3 Mayıs 1944 tarihli duruşmasından sonra olaylar yaşanmış, 3 Mayıs 1945 tarihinde de askeri hapishanede yatan Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere 10 mahkûm tarafından bu gün kutlanmıştı. Daha sonraki senelerde de ayın tarihte yapılan toplantılar Türkçülük Günü (Bayramı) adını almıştı.
“CHP’ye karşı bizimle yürü”
MHP lideri, CHP’yi de eleştirdi: “Yolsuzluğa, yoldan çıkmışlara karşı bizimle yürü Türkiye. Ne mutlu Türküm diyene sözüne sahip çıkmak için bizimle yürü Türkiye. Ekonomik kaos ve yıkıma karşı, anaforcu AKP’yi alkışlayan CHP’ye, anarşist HDP’ye, acı yaşatan PKK’ya karşı bizimle yürü Türkiye.”
Eski Merkez Bankası Başkanı ve 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün danışmanı olan Durmuş Yılmaz, MHP lideri Bahçeli’yi dikkatle dinledi. Yılmaz bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında, partisinin beyannamesini daha önce okumadığını söyledi.
VAATLER
1400 lira asgari ücret
- 2016-2019 yıllarında, yıllık ortalama yüzde 5,2 büyüme ve 700 bin istihdam sağlayacağız. Kişi başına milli gelir 13,300 dolara, ihracat 238 milyar dolara erişecektir, istihdam 29,1 milyon kişiye ulaşacaktır. Yıllık yüzde 6 ortalama büyümeyi hedefliyoruz.
- Ekonomi politikalarımız 2 ana eksenden oluşmaktadır. Birincisi fakirliğe çare olacak rahatlatıcı politikalardır. İkincisi ise bununla eş zamanlı kalkınma politikalarıdır.
- Asgari ücret 1400 lira olacak. Bütün çalışanların maaşlarının ‘asgari ücret’ kadar olan kısmından vergi alınmayacak.
- Çiftçiye mazotun litresi 1 lira 75 kuruştan verilecek.
Emekliye ek para
- Kamuda çalışan taşeron işçileri kadroya geçireceğiz. Emeklilerimize Mart ve Eylül aylarında 1400’er lira olmak üzere yıllık iki asgari ücret tutarında emekli desteği hakkı tanıyacağız. Cumhurbaşkanı, milletvekili emeklisi aynı tutarda ödenek alacaktır. Emeklilerin banka promosyonu alabilmelerinin önünü açacağız. Emekli aylığı hesabından refah payını çoğaltacağız. Yaşa ve prim gün sayısına takılanların mağduriyetini mutlaka gideceğiz. 65 yaş aylığı 300 liraya yükseltilecek.
Katılım payına son
- Esnafımızın emekli aylığından kesilen SGK primini kaldıracağız. Sağlık hizmetinde alınan ek ücret ve katılım payı uygulamasına son vereceğiz.
Evlenene faizsiz kredi
- Evlenecek ihtiyaç sahibi gençlerimize kamu bankaları aracılığıyla 10 bin lira faizsiz kredi alma imkanı getireceğiz.
- Muhtaç ailelere, harcama kartı hilal kart imkanı sunulacak. Muhtaç durumda olan ailelerin en az bir ferdine iş imkanı sağlanacak. İş sağlanana yaklaşık 700 lira ‘Aile Desteği’ ödenecek.
- Yetim ve öksüz evlatlarımıza aylık 100 lira bağlayacağız. Şartlı eğitim ve sağlık yardımını 50 lira artıracağız. Aylık 200 kilowat saatin altında elektrik üreten ailelere yüzde 75 indirim uygulayacağız.
- Engelli aylığı 400 liraya çıkacak.
Öğrenciye 10 bin lira
- Her öğrenciye öğrenim süresince başarılı olmak kaydı ile 10 bin liraya yüksek öğrenim kuponu vermekle birlikte işe girince faizsiz olarak 4 yılda tahsil edeceğiz.
Kadınlara destek
- Kadın istihdamını yaygınlaştıracağız, kadınlara doğum için doğum borçlanma hakkını getireceğiz. Şiddete maruz kalan kadınlara adli yardım desteği sağlayacağız ve zaman aşımı mahkeme harç ve masraflarından muaf tutacağız. Tüm vatandaşlarımızı kapsayan aile avukatlığı sistemi oluşturacağız.
Cemevini kabul
- Cemevi gerçeği siyasi kaygılardan uzak, cami cemevi karşıtlığına dönüştürülmeden kabul edilecek, cemevlerine devlet yardımı yapılacaktır. Diyanet işleri başkanlığı, Alevi İslam inancını temin edecek şekilde yeniden yapılandırılacaktır.
Beldeye dönüş
- Büyükşehir sınırını, mülki sınır yapan düzenlemeyi kaldıracağız. Kapatılan belde belediyeleri, özel idare ve köyleri yeniden kuracağız. Köy kalkınma planlarını yapacağız, merkez köyler oluşturacağız.

Haberin Devamı