Gazete Vatan Logo

Rus basını ‘katil içki’ peşinde

Metil alkolden ölen 5 rus vatandaşı halen Rus medsayının gündeminde

BODRUM’da Mayıs ayında çıktıkları yat gezisinde içtikleri metil alkollü viksiden hayatını kaybeden 5 rus vatandaşı halen Rus medsayının önde gelen gündem maddelerinden birisi olmaya devam ediyor.

Ülkenin en çok satan bulvar gazetelerinden Komsomolska Pravda, Rus turistlerin yoğun olarak konakladığı otellerde 5 kişinin ölümüne neden olan “Mister Burdon” marka viskinin peşine düştü. Rus gazeteci Yaroslav Tankova, metil alkollü viskiyi bulmak için Kemer’e gitti. Burada Kaftan isimli 5 yıldızlı otelde kalan Tankova, Mehmet isimli barmenle arkadaşlık kurarak zehirli viskiyi elde etmeye çalıştı.

Barmen şu anda barda ve depolarında bu viskinin olmadığını, ancak 10 dolar karşılığında istediği kadar bu marka viskiden bulabileceğini söyledi. Rus gazeteci de kabul etti. Bir gün sonra Türk barmen elinde bir poşetle gelerek viskileri teslim etti. Türk barmenin kendisine “Bu viskiyi sakın seyreltmeden içme. Biz turistlere öyle servis ediyoruz” dediğini yazan Tankova, “Türkiye’de Mister Burdon artık karaborsaya inmiş, ama istenildiğinde 5 yıldızlı otelde bile bu viski kolaylıkla bulunabiliyor. Metil alkol içine biraz votka katılarak vücuda olan etkisi azaltılıyor. Türkiye’de bandrollü içkilere bile sakın güvenmeyin” yorumunda bulundu. Rus gazeteci Mister Burdon’un izinde yarın da Bodrum’a gideceğini yazdı.

Haberin Devamı