Gazete Vatan Logo

Regaip Kandilinde Kuran-ı Kerim sureleri: Namazı, duası, zikriyle Regaip Kandili gecesinde neler yapılır?

Regaip Kandili gecesinde Kuran-ı Kerim'den hangi sureler okunur merakı artmaya devam ediyor. İslam geleneğinde önemli bir yeri olan ancak Kuran'da geçmeyen Regaip Kandili 11 Ocak 2024 Perşembe günü idrak ediliyor. Bu gece dua ve ibadetle geçirilecek. İşte kandil gecesi yapılması gerekenler...

Regaip Kandilinde Kuran-ı Kerim sureleri: Namazı, duası, zikriyle Regaip Kandili gecesinde neler yapılır?

Kuran-ı Kerim'de Regaip Kandil gecesinde yapılacaklar elbette yoktur. Zira Regaip Kandili Kuran'da geçmez. Ancak İslam dünyasında ve geleneğinde önemli yeri olan Regaip Kandilinde müslümanlar namaz kılar, gecesinde oruç tutar ve zikir çeker. Nafile namaz kılmanın ehemmiyetinin fazla olduğu kandil gecelerinde bazı sureler de ön plana çıkar.

REGAİP KANDİL GECESİNDE NELER YAPILIR?

Bu gecenin fazilet ve feyzinden yararlanmak için Kuran-ı Kerim'de yer alan Fatiha Suresi, Felak ve Nas Sureleri ve İhlas Suresi de okunması tavsiye edilmiştir.

Dua: Kandil günlerinde Allah'a niyaz ve istekleri belirtmek amacıyla dua edilir. Bu dualarda tövbe edilir, şükür edilir. Kişisel ihtiyaçlar ve istekler Allah'tan istenir.

Zikir: Kalbi temizleyen ve manevi huzura kavuşturan zikir de kandil gecelerinde bolca çekilir.

Salavat getirmek: Bu gecede Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s) adına salavat getirmek de manevi atmosferi güçlendirmek adına önerilmektedir.