Gazete Vatan Logo

Recep ayı zikirleri ve duaları! Recep ayının ilk günü yapılacak ibadetler nelerdir? İşte Recep ayında kılınacak namaz ve çekilecek tesbihler!

Hz. Peygamber’in bir hadisinde "Recep Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazanda ümmetimin ayıdır." Sözleriyle tanımladığı üç ayların başlangıcı Recep ayı geldi. Recep ayına özel ibadet yapmak isteyenler ise çekilecek zikirleri, tesbihleri, okunacak duaları ve kılınacak namazları araştırıyor. Peki, Recep ayında yapılacak ibadetler nelerdir, recep ayının ilk günü neler yapılır? İşte recep ayında okunacak dualar, tesbihler ve zikirleri ile recep ayının ilk günü kılınacak namaz…

Recep ayı zikirleri ve duaları! Recep ayının ilk günü yapılacak ibadetler nelerdir? İşte Recep ayında kılınacak namaz ve çekilecek tesbihler!

Recep ayında yapılacak ibadetler, okunacak dualar, çekilecek zikirler ve tespihler merak ediliyor. Rahmeti, bereketi ve mağfireti ile bilinen üç ayların ilki Recep ayı bugün idrak ediliyor. İslam alemi içinde belirlenen bazı günlere özel ibadetler, namaz ve dualar olabiliyor. Peki, Recep ayında çekilecek tesbihler, zikirler ve dualar nelerdir? Recep ayında yapılacak ibadetler, okunacak dualar, çekilecek teşbihleri bir araya getirdik.

RECEP AYI İBADETLERİ NELERDİR, RECEP AYININ İLK GÜNÜ NE YAPILIR?

RECEP AYI ZİKİRLERİ

Recep ayında tesbih ve tehlil (Kelime-i tevhid) ve istiğfarda yoğun şekilde meşgul olunması sevaptır. Recep ayı içerisinde ilk 10 gün, ikinci 10 gün ve üçüncü 10 gün tesbihleri bulunur.

RECEP AYINDA OKUNACAK DUALAR

Üç aylar girdiği zaman Hz. Peygamber (S.A.V.) şöyle dua ederdi; " Ey Allah'ım; Recep ve Şabanı bize mübarek kıl, bizi Ramazana kavuştur.

"Hz. Peygamber (S.A.V.); başka bir hadis-i şeriflerinde ise;" Recep Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazanda ümmetimin ayıdır." buyurarak bu ayların manevi feyzine işaret buyurmuşlardır.

Haberin Devamı


RECEP AYI NAMAZI NASIL KILINIR?

Recep ayının 1'i ile 10' u arasında toplamda 10 rekat olmak üzere 11'i ile 20'si arasında da yine 10 rekat, 21'i ile 30'u arasında kılınacak 10 rekatlık namaz ile beraber toplamda 30 rekatlık namaz vardır. Peygamber Efendimiz (SAV)'in bu namazı kılanın kalbi ölmez olarak rivayet ettiği namazdaki tek fark sonda okunan dua kısımlarıdır.

Akşam namazından ya da yatsı namazından sonra kılınabilen bu namazı teheccüt vakti kılmanın daha efdal olduğu bilinmektedir.

RECEP AYINDA ÇEKİLECEK TESBİH VE ZİKİRLER

- Üç aylar boyunca her gün, 1100 defa 'La İlahe İllallah', 100 defa da 'Muhammedeürresullullah' denir.

- Recep ayına girerken 'Allahümme bârik lenâ fi Recebe ve Şa'ban, ve belligna Ramazan' zikri çekilir.

- Recep ayının ilk 10 günü 100 defa 'Sübhana'llahi'l-hayyil-kayyum'

- Recep ayının ikinci 10 günü 100 defa 'Sübhana'llahi'l-ehadi's-samed'

- Recep ayının son 10 günü 100 defa 'Sübhana'llahi'l-gafuri'r-rahim'