Gazete Vatan Logo

Ramazan'ın son gününde bu vakite dikkat! Hiçbir dua geri çevrilmiyor

Ramazan ayının son gününde ikindi ve akşam ezanı arasında yapılacak o dua geri çevrilmiyor. İşte Arefe gününde okunacak o dua...

Ramazan'ın son gününde bu vakite dikkat! Hiçbir dua geri çevrilmiyor

Ramazan ayının bitimine kısa bir süre kaldı. Arefe günü yapılacaklar, okunacak dualar şimdiden merak konusu oldu. Mübarek on bir ayın sultanını uğurlarken son gününde mucize gibi bir vakit aralığı var.

Allah'ın bu zaman aralığında hiçbir duayı geri çevirmediği yönünde bilgiler var. O vakit Ramazan ayının son gününde ikindi ve akşam ezanı arasında kalan sürede yatıyor. Hiçbir duanın geri çevrilmedi bu vakite okunacak dua da büyük önem taşıyor.

AREFE GÜNÜ HANGİ DUALAR OKUNUR, HANGİ İBADETLER YAPILIR?

Peygamber efendimiz, Ramazan Bayramı öncesi arefe gününde yapılacak ibadet, okunacak dualar konusunda ümmetine tavsiyelerde bulunmuştur. Bir hadisi "En hayırlı, kabulü şayan olan dua, Arefe Günü yapılan duadır" şeklindedir.

O VAKİTTE EDİLECEK DUA

Arefe günü ikindi ve akşam ezanları arasında okunacak dua şu şekildedir:

"Arefe günü Besmele ile bin İhlâs okuyanın günahları affedilir ve duası kabul olur." (Ebu-ş şeyh)

Bir hadis-i şerifte:

"Kim ihlâs suresini Arefe gününde öğle ile akşam arasında bin defa okursa Allah (cc), ona ne isterse verir." buyrulmaktadır.

Haberin Devamı

Arefe günü seyyidül istiğfar duası da pek makbüldür. Bu duanın fazileti şöyle açıklanmıştır:

“Kim, seyyidül istiğfar duasının faziletine inanarak gündüz okursa, gece olmadan öldüğünde cennetlik olur. Aynı şekilde gece okuyup, sabah olmadan ölürse yine cennetlik olur.”

Seyyidül İstiğfar Duası anlamı Arapça Türkçe okunuşu

“Allahümme ente Rabbî lâ ilahe illâ ente halaktenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve vâ’dike mes’tetâtü eûzü bike min şerri mâ sanâtü ebû’ü leke bi-nîmetike aleyye ve ebû’ü bizenbî fağfirlî feinnehû lâ yağfıruz-zünûbe illâ ente”

«Allah’ım! Sen benim Rabbimsin. Sen’den başka ibâdete lâyık ilâh yoktur. Beni Sen yarattın. Ben Sen’in kulunum. Ezelde Sana verdiğim sözümde ve vaadimde hâlâ gücüm yettiğince durmaktayım. İşlediğim kusurların şerrinden Sana sığınırım. Bana lutfettiğin nîmetleri yüce huzûrunda minnetle anar, günâhımı îtirâf ederim. Beni affet, şüphe yok ki günahları Sen’den başka affedecek yoktur.»”