Gazete Vatan Logo

Ramazan Bayramı hangi günler? 3 günlük Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlıyor?

11 ayın sultanı Ramazan Ayının bitmesine günler kaldı. Vatandaşlar heyecanla Ramazan Bayramı’nın hangi gün başlayacağını, Arefe gününün ne zaman olduğunu, araştırmaya başladı. 2020 Ramazan Bayramı corona virüsü nedeniyle sokağa çıkma yasağının gölgesinde devam edecek. Peki, Ramazan Bayramı hangi günler? 3 günlük Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlıyor?

Ramazan Bayramı hangi günler? 3 günlük Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlıyor?

Ramazan Ayı gibi Ramazan Bayramı da corona gölgesinde devam edecek olmasına rağmen vatandaşlar heyecanla bayramı bekliyor. Virüs önlemi ve 81 ilde sokağa çıkma yasağı ilen edildiği için bu sene bayram ziyaretleri yapılmayacak. Ramazan Bayramı süresince Koronavirüs (Covid-19) salgınının halk sağlığı açısından oluşturabileceği riskleri yönetebilmek adına alınabilecek tedbirler alındı. Peki, Ramazan Bayramı hangi günler? 3 günlük Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlıyor?

RAMAZAN BAYRAMI HANGİ GÜNLER?

Virüsle mücadelede önlem kapsamında Arefe günü de dahil 23, 24, 25 ve 26 Mayıs'ta Türkiye genelinde 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Ramazan bayramı 2020'de, 24 Mayıs itibarıyla başlayacak ve 3 gün sürecek.

23 Mayıs Cumartesi: Arefe günü
24 Mayıs Pazar: Razaman Bayramı'nın 1. günü
25 Mayıs Pazartesi: Ramazan Bayramı'nın 2. günü
26 Mayıs Salı: Ramazan Bayramı'nın 3. Günü

BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GENELGESİ DETAYLARI

Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda; salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.

Yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı süresince Koronavirüs (Covid-19) salgınının halk sağlığı açısından oluşturabileceği riskleri yönetebilmek adına alınabilecek ek tedbirler 18.05.2020 Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde değerlendirilmiş; Bilim Kurulunun önerileri ve Koronavirüsle mücadelede edinilen tecrübeler ışığında, 81 ilimizde Ramazan Bayramı arifesine denk gelen 23 Mayıs 2020 Cumartesi gününden başlayarak 24-25-26 Mayıs 2020 tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına karar verilmiştir.

Bugüne kadar alınan tedbirlerin, salgının yayılım hızının düşürülmesine olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla yukarıda belirlenen çerçevede 81 ilimizde İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72 nci maddeleri uyarınca il valileri/Hıfzıssıhha kurulları tarafından aşağıdaki kararların alınması gerekmektedir.

Haberin Devamı