Gazete Vatan Logo

‘Rahatça küfür eden adam Cumhurbaşkanı olur mu?’

Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın kendisi hakkındaki sözlerini eleştirdi, “Nasıl bir terbiye aldı ki böyle ağır cümleleri rahatça kullanıyor! Küfür eden insan cumhurbaşkanı olamaz. Cumhurbaşkanı terbiyeli bir dil kullanmalı” dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Ankara Hilton Otel’de düzenlenen ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile sanatçı, yazar ve oyuncuların davetli olduğu, “Büyük Uzlaşı Ankara Toplantısı”na katıldı. Toplantının ardından gazetecilerin “Bayrak indirme olayıyla ilgili açıklamanıza, Sayın Başbakan’ın Karadeniz turunda verdiği sert bir cevap var. Ne söyleyeceksiniz” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Hem ‘ben cumhurbaşkanı adayı olacağım’ diyor, hem sizin bile ifade etmekte zorlandığınız, ifade edemediğiniz cümleleri kullanıyor. Böyle birisinden cumhurbaşkanı olur mu Allah aşkına?” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Küfreden bir insandan cumhurbaşkanı olur mu? Nasıl bir ahlaktır, nasıl bir terbiyedir? İçerdeki toplantıda bir sivil toplum örgütünün başkanı ‘Cumhurbaşkanı terbiyeli olmalı, Terbiyeli bir dil kullanmalı’ dedi. Nasıl bir terbiye aldı ki bu kadar ağır cümleleri çok rahat kullanabiliyor. Böyle kişiden cumhurbaşkanı olmaz, başbakan da olmaz zaten. Bakın, Türkiye’nin haline bakın. Söyledim, Allah aşkına üç gün konuşma. Üç gün konuşma millet akşam huzur içinde evine gitsin. Üç gün konuşma, dayanamıyor. Mutlaka konuşacak, mutlaka bir düşman yaratacak. En büyük düşman sensin. Kendin zaten bu ülkeye düşmanlık yaratıyorsun. Bırak bu ülkede millet huzur içinde olsun. Bir konuşma ne olacak, illa konuşacak. Konuşma hastalığı diye bir hastalık var mı bilmiyorum. Varsa böyle bir şey emin olun doktorları göreve çağırıyorum. Biraz yumuşak, biraz sevecen bir dil, biraz eleştiriye tahammül, saygı, bunlar unutuldu. Böyle bir insan felakete götürüyor.”

Kendi kariyeri için...

Ortadoğu’daki gelişmelere de dikkati çeken Kılıçdaroğlu, “Şuraya bir bakın. Bayrak sevgisinden söz ediyor, Türkiye Cumhuriyeti ismine tahammül edemeyen, levhalardan bu ismi kaldıran adam bayrak sevgisinden bana söz edecek. Geçiniz efendim bunları. Her şeyi kendi kariyeri için kullanıyor. Bu kadar acımasızlık olmaz, değerlerle bu kadar oynanmaz, yazık günahtır bu ülkeye. Bunun bu ülkeye yaptığı kötülük kadar kimse yapmamıştır. O kadar ağır ifadeler kullanıyor, ciddiye almıyorum” dedi.

Saadet Partisi’ne seçim ziyareti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindeki heyetle Saadet Partisi’ni ziyaret ederek, Genel Başkan Mustafa Kamalak ve parti yöneticileriyle görüştü. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı seçimleri konusunda Saadet Partisi bizim açımızdan çok önemli duraktı. Kendileriyle görüştük, düşüncelerini aldık, çok mutluyuz. En azından cumhurbaşkanının nitelikleri konusunda ortak bir paydamız var” dedi.

Haberin Devamı