Gazete Vatan Logo

PYBS bursu yattı mı? 2020 Parasız Yatılılık Bursu ne zaman yatacak?

PYBS bursu ne zaman yatacak?” sorusu burs alacak olan öğrenciler tarafından araştırılıyor. Mart ayını yarıladığımız bu günlerde öğrenciler sık sık hesaplarını kontrol ediyor. Peki ilköğretim 5. Sınıftan lise 11. Sınıfa kadar öğrencilerin girdiği PYBS bursu yattı mı? 2020 Parasız Yatılılık Bursu ne zaman yatacak? İşte detaylar…

PYBS bursu yattı mı? 2020 Parasız Yatılılık Bursu ne zaman yatacak?

PYBS yattı mı?” sorusu öğrenciler tarafından merak ediliyor. Devlet tarafından MEB işbirliği ile 18 yaşını doldurmamış vatandaşlara veriliyor PYBS bursu için burs almak isteyen öğrenciler yılda bir kez yapılan sınava giriyor. Yeterli puanı alan adaylara her ay maddi yardım yapılıyor. Peki PYBS bursu yattı mı? 2020 Parasız Yatılılık Bursu ne zaman yatacak? İşte konuyla ilgili merak edilenler…

PYBS BURSU YATTI MI?

MEB tarafından sağlanan PYBS mart ayı bursları henüz yatmadı. İl genelinden ödemelerin yatma tarihleri de değişiklik göstermektedir. Konu hakkında bilgi gelince haberimize eklenecektir.

PYBS BURSU NEDİR?

Devlet parasız yatılılık bursu sınavı yılda bir kez sınıflara göre yapılmaktadır. Sorular genel değil, o yılın soruları olup, öğrencilerin bilgileri taze iken sınav yapılır. Sınavın kazanılması kolaydır. Çünkü devlet parasız yatılılık bursuna çok ciddi rakamlarda kişiye verilmektedir. Ancak sınavlar düşündürücü ve yoruma dayalıdır. Sınavda ne kadar başarılı olunursa, DPY bursunu almakta o kadar kolaydır. DPY bursunun sonuçları ise sınavdan 1 – 2 ay sonra açıklanır ve kazanıp, kazanamadığınızda buralarda belli olur. Kazanan kişiler gerekli bilgileri okulları aracılığıyla gönderir ve bursunu almaya başlar. Kazanamayan kişiler ise seneye eğer ki şartları uyuyorsa tekrar girebilir.

Haberin Devamı

PYBS BURSU NE ZAMAN?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. Sınıflar ve Hazırlık Sınıfı) 2020 / İOKBS 25 Nisan 2020 tarihinde yapılacak. Sonuçlar 3 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak.