Gazete Vatan Logo

Polisler alarmda

Sınırda Moldova araçları tek tek aranıyor

Şarkıcı Faruk Tınaz’ı Yeniköy’deki lüks villasında alıkoyarak kasasını soyan 6 kişilik grubun Moldovyalı eski hizmetçi ile bağlantılı uluslarası bir çete olabileceği ihtimalini değerlendiren polis, İstanbul-Moldovya arasında kargo taşıyan araçları arıyor. Şeker kutusunda 4 parça altın bulundu.

SARIYER Yeniköy’de geçtiğimiz cuma gecesi Türk Sanat Müziği sanatçısı Faruk Tınaz’ın villasına giren yüzü maskeli 6 soyguncu, Tınaz’ı ve ailesini alıkoyduktan sonra evin kasasını boşaltarak kayıplara karıştı. Kasada bulunan 160 bin euro, 54 bin dolar ile yaklaşık 50 bin TL değerindeki cumhuriyet altını ve birkaç mücevheri alarak izlerini kaybettiren soyguncuların peşine düşen polis, ipuçlarını değerlendirerek soygunun evin eski hizmetçisinden bilgi alan yabancı bir çetenin işi olabileceği görüşüne vardı. Soyguncuların evin içerisindeki değerli eşyaların nerede bulunduğunu çok iyi bilmeleri ve eve girmelerinin ardından direkt kasanın bulunduğu yatak odasına yönelmelerinden yola çıkan polis, Tınaz’ların evinde yaklaşık 10 ay kadar çalışan ve ardından işten çıkartılan Moldovya asıllı hizmetçi Elena Carapıre’ın peşine düştü. Genç kadının üç ayrı pasaport taşıdığını belirlenirken, kadının cep telefonundan da sinyal alınamadığını ortaya çıktı. Lüks villadan çalınan paraların ve mücevherlerin uluslararası çete tarafından İstanbul’dan çıkartılma ihtimalini de değerlendiren polis, Moldova uyruklu vatandaşların daha yoğun olarak ikamet ettikleri Aksaray ve Laleli bölgesini kordon altına aldı.

Polisin yaptığı incelemelerin ardından lüks villada gerçekleştirilen soygun ile ilgili detaylar da netleşmeye başladı. İçerisinde 4 villanın bulunduğu siteye 1 metrelik arka bahçe duvarından giren hırsızların eve girmeden önce dışarıda olan Faruk Tınaz ve eşi Canan Tınaz’ın eve dönmelerini bekledikleri ortaya çıktı. Bir yemeğe katılan Tınaz çiftinin gece yarısından sonra eve gelmeleriyle birlikte harekete geçen hırsızların villaya ön kapıdan girdikleri tespit edildi. Gece yarısına doğru hizmetlinin evde bulunan iki köpeği bahçeye çıkartmasıyla birlikte ön kapının açık olmasından faydalanan hırsızlar kilitli olmayan kapıyı zorlanmadan açtı. İçeriye giren hırsızlar önce hizmetliyi etkisiz hale getirdikten sonra Tınaz çiftine yöneldi.

Zor günler geçiriyoruz

Soygunda saldırganlar tarafından dövülen ve yaralanan sanatçı Faruk Tınaz’ın eşi Canan Tınaz ise zor günler geçirdiklerini beliretrek, “Şu anda Faruk’un yüzü pansuman halinde. Olayın şokunu hâlâ atlatamadık. Faruk’ta zor konuşuyor ağrıları var. Yüzünde de şişlikler oludğu için Faruk görüntü vermek istemiyor” şeklinde konuştu.

Şeker kutusunda mücevherler...

Kasadan çalınan para ile altınları arayan polis, Moldovya’ya giden üç minibüste paketlenmiş kolileri tek tek açarak inceledi. Bir şeker kutusu içersine gizlenmiş iki adet yüzük ile iki adet küpe buldu.

Haberin Devamı