Gazete Vatan Logo

‘Polis istedi, şalteri indirdim’

Ali İsmail Korkmaz davasında ifade veren otel sahibi Erdoğan Gözseçen: ‘Otelde kamera olduğunu öğrenen polisin isteği üzerine şalteri indirdim.’

Eskişehir’de 2 Haziran 2013’teki Gezi Parkı protestoları sırasında dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın ölümü ile ilgili dava kapsamında tanıkların ifadesi alındı. Korkmaz’ın ölümüyle ilgili dava güvenlik gerekçesiyle Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne alınmıştı. Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin isteği üzerine Ali İsmail Korkmaz Davası ile ilgili olarak Eskişehir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün 14 tanıktan 12’si talimatla ifade verdi. Olayın kilit isimlerinden Beşik Otel’in sahibi Erdoğan Gözseçen, Ali İsmail Korkmaz’ın saldırıya uğradığı gün yaşananları şöyle anlattı:

“Olay gecesi oteldeydim. Gece 01.30 sıralarında Ercan Bilir’in oğlu Doğukan Bilir benim otelimin önünde dövülmüştü. Diğer olayları görmedim. Güvenlik kamerası görüntülerinin silindiği iddiasını basından öğrendim. Otelimdeki güvenlik kamerası görüntülerinin silinmesi söz konusu değildir. Olaylar sırasında eylemciler kaçarken otelime sığınmak istiyordu. Tuvaletleri kullanmak istiyordu. Bu nedenle kapıyı kapatıp şalteri indireceğim sırada polis kapıyı çalıp içeriyi girdi ve bana şalteri kapatmamı söyledi. Elektrikleri kesmiş olduk. Yaklaşık 10-15 dakika şalteri inik kaldı. Daha sonra şalteri kaldırdık. Bu 10-15 dakikalık sürede güvenlik kameraları görüntü kaydetmedi. Sabah saatlerinde Doğukan Bilir’in babası Ercan Bilir otele geldi. Oğlunun dövülme görüntülerini kendisine izlettim. Benden görüntüleri istedi. Kendisine Emniyet ya da savcılık aracılığıyla alabileceğini söyledim. Daha sonra polisler geldi görüntü aktarmayı bilmediğim için kendilerine hard diski verebileceğimi söyledim. Hard diski götürdüler ancak görüntüyü açamadıklarını belirterek geri getirdiler. Sonra Mustafa Ayaş görüntüleri açtı” diye konuştu.

Haberin Devamı