Gazete Vatan Logo

PKK şantiye bastı

Silvan'da baraj inşaatı bastılar

DİYARBAKIR’ın Silvan İlçesi’nde yapım çalışmaları süren baraj inşaatına ait şantiyeyi dün akşam saatlerinde basan teröristler, işçilerin kaldığı konteynerleri yakarak kaçtı.

Silvan İlçesi’ne bağlı Ormandışı Köyü yakınlarında bulunan Silvan Barajı’na ait tünel yapım şantiyesi, dün saat 19.00 sıralarında bir grup terörist tarafından basıldı. Silahlı teröristler bekçiyi etkisiz hale getirdikten sonra işçileri çıkarıp yatakhane olarak kullanılan konteynerleri ateşe verdi. Konteynerleri yakan teröristler, daha sonra ormanlık alana kaçtı.

İşçilerin haber vermesinin ardından bölgeye çok sayıda asker sevk edilirken, kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla dün başlatılan operasyon bugün sabah saatlerinde de sürdü.

YÜK TRENİNE BOMBALI SALDIRI

Erzincan'ın Kemah ilçesinde yük treninin geçişi sırasında meydana gelen patlama sonucu demiryolunda hasar oluştu.

Sivas’ın Divriği ilçesinden Erzincan’a giden 44842 sefer sayılı yük treninin Kemah ilçesi Pelitsırtı mevkisinden geçişi sırasında, teröristlerce raylara döşenen patlayıcı infilak etti.

Rayların hasar görmesi sonucu Sivas-Erzincan demiryolu ulaşıma kapandı. Rayların onarılması için çalışma başlatıldı. Güvenlik güçleri bölgede başka patlayıcı bulunma ihtimaline karşı önlem aldı.

Teröristlerin, demiryoluna yerleştirdikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla patlattıkları tahmin ediliyor.

Haberin Devamı