Gazete Vatan Logo

PKK’nın elinde 12 kişi var

- Jandarma Er Doğan Yaman: 20 Temmuz 1992’de, Hakkari’nin Çukurca ilçesi Sivritepe Jandarma Karakolu’nda kaçırıldı. Babası Abuzer Yaman’a bir ay sonra yazdığı mektupta 5 arkadaşıyla birlikte rehin tutulduğunu söyledi.

- Piyade Komando Çavuş Levent Yabangülü: 27 Kasım 1998’de Türkiye Irak sınırında görev yapan helikopter, PKK tarafından düşürüldü. Olay yerinde 16 ceset bulundu, ancak Levent Yabangülü’nün cesedi bulunamadı. Bulunan cesetler üzerinde yapılan DNA testinde de olumlu sonuç çıkmadı. Yabangülü’nden de o günden sonra bir daha haber alınamadı.

- Jandarma Er Mehmet Karaca: Van Özel Harekat Grup Başkanlığı’nda görevli olan Mehmet Karaca, 7 Nisan 1995’te bir çatışmada kaçırıldı. Uluslararası Af Örgütü sorumlusu Jonathan Sudgen, 19 Mayıs 1998’de ailesine yazdığı mektupta, biri yaralı üç Türk askerin PKK tarafından götürüldüğünü, söyledi.

- Jandarma Komando Er Murat Fatih Diktaş: 7 Nisan 1995’de yapılan sınır ötesi harekat sırasında Metina Dağları eteklerinde komando bölüğüne yapılan baskında kaçırıldı. Uluslararası Af Örgütü, yaşadığına dair tanıkların bulunduğunu bildirdi. Ancak Genelkurmay şehit ilan etti, anıt mezarı yapıldı.

- Doktor Üsteğmen Fatih Uluğ: 2 Aralık 2007’de Şırnak’ta operasyonda, dağda bir karakolda verilen mola sırasında kayboldu, bir daha da kendisinden haber alınamadı.

- Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yaşar Gökçe: 1992’de Batman - Sason Karayolunu kesen teröristler tarafından arabası durdurulan Yaşar Gökçe, eşi Günnur Gökçe’nin gözleri önünde kaçırıldı. Bir daha haber alınamadı.

- Jandarma Er Yunus Çaça: O da diğer iki arkadaşı Mehmet Karaca ve Fatih Diktaş gibi 1995’teki komando bölüğü baskınında Terör örgütü tarafından kaçırıldı. Kendisinden bir daha hiç haber alanımadı.

- Astsubay Abdullah Söpçeler: 9 Temmuz 2011’de Diyarbakır -Bingöl yolunda kaçırıldı. Kaçırıldıktan dört gün sonra Roj TV’de görüntüleri yayınlandı.

- Uzman Çavuş Zihni Koç; 9 Temmuz 2011’de Diyarbakır-Bingöl yolunda kaçırıldı.

- Er Aykut Çelik; ve Kaymakam adayı Kenan Eroğlu: Mardin’deki birliğinden izinli olarak memleketine gitmek isterken 13 Ağustos’ta Diyarbakır yolunu kesen PKK’lılar tarafından kaçırıldı. Çelik’le birlikte kaymakam adayı Kenan Erenoğlu da kaçırıldı.

- Sağlık Memuru Aytekin Turhan Uz; Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’lılar tarafından iki askerle birlikte sağlık memuru 32 yaşındaki Aytekin Turhan Uz da kaçırıldı.

Haberin Devamı