Gazete Vatan Logo

‘PKK hendeğin altında kaldı!’

Bölgedeki askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre; PKK tarafından başlatılan sözde direniş ve öz yönetim hayalleri Nusaybin’de hezimetle sonuçlandı. PKK’nın yaptığı çekilme açıklamasının da örgütün bölgede tükendiğinin ve acizliğinin bir ispatı olduğu belirtildi.

‘PKK hendeğin altında kaldı!’

PİYON OLDULAR

PKK’lı teröristlerin, teslim olan kadın terörist Z.K.’nın deyimiyle ’piyon’ olarak kullanıldıklarını bildiklerini ancak girdikleri bu yoldan geri dönemediklerini, Nusaybin’de sona yaklaşıldığını, bir fare gibi kapana kısıldıklarını farkına varmaya başladıkları belirtildi.

Özyönetim hayalleri bitti: İlçede PKK’nın hayallerinin suya düştüğünü ifade eden askeri kaynaklar, “Özyönetim hayalleri ile sivil halka ve bölgenin gençlerine yaptıkları zulüm nihayet bir yerde daha sona gelmiş gibi görünmektedir. Şehir ve ilçelerde, sivillerden direniş bekleyen örgüt, hezimete uğradı” dedi.

İNSANİ MUAMELE

25 Mayıs 2016 tarihinde teslim olan 25 PKK’lı teröriste, aylardır en yakın silah arkadaşlarını şehit veren kahraman güvenlik güçlerinin, her şeye rağmen insanca muamele ettiklerinin altı çizildi. Teslim olan PKK’lı teröristlerden birinin “Biz olsak askerin kafasına sıkardık, oysa asker bizi insanca karşıladı ve insanca muamele etti kendimden utanıyorum” şeklindeki ifadeleri güvenlik güçlerinin insani muamele alanında da eşsiz olduğunu ispatlamış olduğu vurgulandı.

Haberin Devamı

5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Teslim olmayı seçmeyen 5 PKK’lı terörist ise önceki gece 03:30’da mezarlık bölgesine doğru kaçarken etkisiz hale getirildi.

130 PKK’LI DAHA VAR

Bölgedeki askeri kaynaklar tarafından ilçede halen kırsaldan gelmiş 25-30’u kadın yaklaşık 130 PKK’lı olduğunu ve döşenen el yapımı patlayıcıların halen bulunduğu belirtildi.İlçede operasyonlarla temizlenen bölgelerin dışında, örgütün döşedikleri el yapımı patlayıcıların halen durduğu ifade edildi.

437 PKK’LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Nusaybin ilçesinin Cizre’den, Sur’dan, Şırnak’tan farklı bir yer olduğu ve güvenlik güçlerinin ilçede büyük başarılar elde ettiğinin altı çizildi. Nusaybin’de bugüne kadar 437 PKK’lı terörist etkisiz hale getirilirken 25 PKK’lı terörist teslim oldu. İlçede 401 barikat kaldırıldı, 37 hendek kapatıldı, 1027 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonlarda 113 adet çeşitli cins ve çapta silah, bu silahlara ait 4463 mühimmat, 19 telsiz ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 650 kilogram patlayıcı madde ele geçirildi.

Haberin Devamı

Kırsaldan gelenler karşı çıkmış
42 PKK’lı teröristin, 4 mahallenin üst düzey gençlik örgütlenmesi sorumlularından aldıkları talimatlar doğrultusunda güvenlik kuvvetlerine teslim olduğu ve halen işlemlerinin devam ettiği belirtildi. PKK’lıların kırsaldan gelenlere karşı çıkarak topluca teslim oldukları ifade edildi.