Gazete Vatan Logo

Pervin Chakar kimdir? Aslen nereli, kaç yaşında?

Pervin Chakar kimdir? Sorusunun yanıtı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel tarafından ziyaret edilmesi sonrası arttı. Pervin Chakar aslen nereli, kaç yaşında?

Pervin Chakar kimdir? Aslen nereli, kaç yaşında?

Pervin Chakar kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından ziyaret edilen Chakar’ın kim olduğu merak ediliyor. 2007 yılında Perugia F. Morlacchi Konservatuarı’ndan üstün derece ile diploma aldı. Luciana Serra, Montserrat Cabellé, Mietta Sighele, Veriano Lucchetti, Tiziana Fabbricini ve Lella Cuberli’nin masterclass çalışmalarına katıldı. Sahneye ilk kez 2005 yılında Uluslararası Eskişehir Müzik Festivali’nde Carl Orff’un Carmina Burana eserinde solo soprano olarak çıkan Pervin Çakar, aynı yıl Handel’in Deidamia eserinde Nerea rolünde Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde yer aldı.

PERVİN CHAKAR KİMDİR, ASLEN NERELİ?

Chakar, 1981 senesinde Mardin’de beş çocuklu bir ailenin ilk çocuğu olarak Diyarbakır'da hayata gözlerini açtı. Babası öğretmen olduğu için ilkokulu Ordu’nun Fatsa ilçesine bağlı bir köyde eğitimini aldı.

Chakar’ın müzik hayatı Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde başladı. Müzik öğretmeninin anne babasına kızlarının sesinin güzel olduğunu söylediği Perven Chakar, Bismil Halk Eğitim Merkezi’nin düzenlediği yarışmaya katılarak 14 yaşında birinci oldu.

Haberin Devamı

Diyarbakır Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde müzik bölümüne kaydolan Chakar, o günleri, “Hayatım burada birden değişti, müzik ile asıl tanışmam bu liseye kaydolmam ile başladı" diye anlatır.

Müzik eğitimine 1990'lı yılında Diyarbakır Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde başlayan Chakar, 2003 yılında Ankara’da Gazi Üniversitesi Müzik Eğitim Bölümü Şan Ana Sanat Dalı’ndan mezun oldu.

Mezzo-Soprano Oylun Erdayı’dan özel şan dersleri aldı. Pervin Chakar, opera hayatının en önemli dönüm noktasını Ancona Opera Akademisi’ne girmeye hak kazanması ile yaşadı. Ancona’da Accademia D’arte Lirica’da, Perugia’da Accademia Musicale Umbria’da William Matteuzzi, Carmen Gonzalez, Sergio Bertocchi ve Michela Sburlati ile çalıştı.

2007 yılında Perugia F. Morlacchi Konservatuarı’ndan üstün derece ile diploma aldı. Luciana Serra, Montserrat Cabellé, Mietta Sighele, Veriano Lucchetti, Tiziana Fabbricini ve Lella Cuberli’nin masterclass çalışmalarına katıldı.

Haberin Devamı

Sahneye ilk kez 2005 yılında Uluslararası Eskişehir Müzik Festivali’nde Carl Orff’un Carmina Burana eserinde solo soprano olarak çıkan Pervin Çakar, aynı yıl Handel’in Deidamia eserinde Nerea rolünde Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde yer aldı.

İtalya’daki ilk performansını 2006’da Werther Operası’nda Sophie rolünde Milano’daki Teatro Rosetum sahnesinde gerçekleştirdi. Perugia ve Citta di Castello’da Mozart’ın Der Schauspieldirektor Operası’nda Madame Herz rolünde ve 2007’de Lecce, Teatro Politeama Greco için Der Rosevkavalier’de Marianne/Duenna rollerinde sahne aldı.