Gazete Vatan Logo

Parti kızından canlı bombaya!

Fransız medyası, Paris saldırılarının planlayıcısı Abdülhamit Ebayud’un imam nikahlı eşi ve kuzeni olan Hasna Ait Boulahcen’in, alkol ve uyuşturucuyla geçen yılların ardından birkaç ay içinde nasıl radikal dinci bir teröriste dönüştüğünü tartışıyor

Parti kızından canlı bombaya!

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyesi teröristlerin 130 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırılarının ardından büyük bir insan avı başlatan Fransız polisi, geçtiğimiz çarşamba günü başkentin yoksul banliyölerinden Saint Denis’de, Ebayud ve Hasna’nın saklandığı eve operasyon düzenlemiş, çıkan çatışmada iki terörist de ölü ele geçirilmişti.

Taciz kurbanı

Fransız gazeteleri, IŞİD’in kendini patlatan ilk kadın intihar bombacısı olarak kayıtlara geçen 26 yaşındaki Hasna’nın zor bir çocukluk geçirdiğini yazdı. Aile içi tacize uğradığı için sosyal güvenlik yetkilileri tarafından 8 yaşında ebeveynlerinin yanından alınarak koruyucu aileye teslim edilen Hasna’nın, 15 yaşına kadar bu ailenin yanında kaldığı ortaya çıktı. 15 yaşında akşamları evin dışında kalmaya başlayan Hasna’nın, koruyucu ailenin yanından ayrıldıktan sonra alkol ve uyuşturucu kullanmaya başladığı söyleniyor.

‘Kovboy kız’

20’li yaşları boyunca hızlı bir hayat süren Hasna, kovboy şapkalarına olan tutkusu nedeniyle yakın çevresinde ‘kovboy kız’ lakabıyla anılıyor. Sık sık sevgili değiştiren, arkadaşları tarafından ‘dengesiz’ birisi olarak tanımlanan Hasna’nın bundan 6 ay önce radikal bir değişime girdiği ve başını örttüğü belirtiliyor. Hasna’nın ağabeyi Yusuf ise, kız kardeşinin hiçbir zaman dine ilgisi olmadığını, Kuran-ı Kerim’i bir kez olsun okumadığını belirtirken, “Tüm gün yaptığı tek şey cep telefonundan Facebook’a ve Whatsapp’a girmekti” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kendini patlatma anı kamerada

ABC televizyonu, Hasna’nın üzerindeki bombalı yeleği patlatma anına ait video görüntülerine ulaştı. Genç kadın, Kalaşnikof marka tüfeğiyle uzun süre polislere ateş ettikten sonra üzerindeki bombayı patlatmıştı. Komşu bir binadan çekilen görüntülerde silah seslerinin ardından evin içinden büyük bir patlama sesi ve alevler yükseldiği görülüyor. Bu sırada daireden dışarı doğru uçan parçalar arasında Hasna’nın patlamanın etkisiyle kopan başının da olduğu açıklanmıştı. Kopan başın, sokakta duran polis araçlarından birisinin üstüne düştüğü belirtilmişti.

Haberin Devamı

11 Eylül’ü alkışlamış

Hasna’nın çocukluk yıllarını yanında geçirdiği ‘koruyucu’ annesi, üvey kızının fotoğrafını televizyonda gördüğünde gözyaşlarını tutamadığını söyledi. Adı açıklanmayan kadın, Hasna’nın küçükken 11 Eylül saldırılarını televizyondan izlediğinde El Kaide’yi alkışladığını da kaydetti.