Gazete Vatan Logo

Pamukoğlu'ndan sert çıkış!

'Akil İnsanlar'ı değerlendirdi

HEPAR Başkanı Osman Pamukoğlu, Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e bir röportaj verdi. 'Akil Adamlar' heyetini değerlendiren Pamukoğlu heyet için 'çadır tiyatrosu' yorumunu yaptı.

İşte o röportaj

Os­man Pa­mu­koğ­lu, te­rö­rün en az­gın dö­ne­min­de Hak­ka­ri Dağ ve Ko­man­do Tu­ga­yı­’n­da tüm­ge­ne­ral rüt­be­siy­le gö­rev yap­tı. Emek­li­ye ay­rıl­dık­tan son­ra te­rör­le mü­ca­de­le­yi an­la­tan ki­tap­lar yaz­dı. Hak ve Eşit­lik Par­ti­si­’ni (HE­PAR) kur­du. Ha­len bu par­ti­nin ge­nel baş­ka­nı… Sı­nır öte­si ha­re­kat­lar­da bu­lun­muş, te­rör ör­gü­tü PKK’­nın tak­tik­le­ri­ni bi­len Pa­mu­koğ­lu ile “PK­K’­nın sı­nır öte­si­ne çe­kil­me ka­ra­rı­” ve Baş­ba­kan ta­ra­fın­dan se­çi­len “a­kil in­san­la­r”­ı ko­nuş­tuk.

Pa­mu­koğ­lu, tüm bu olup bi­ten­ler için “ça­dır ti­yat­ro­su­” di­yor, “akil insanlar”ın önem­li bir bö­lü­mü­nün “Kürt­çü­” ol­du­ğu­nu, di­ğer­le­ri­nin de “zo­run­lu ola­ra­k” ko­mis­yon­lar­da gö­rev al­dı­ğı­nı öne sü­rü­yor.

Pa­mu­koğ­lu, dev­le­tin te­rör ör­gü­tü­ne “si­lah­la­rı bı­ra­kıp tes­lim olu­n” çağ­rı­sı yap­mak ye­ri­ne “si­lah­la­rı gö­müp Ku­zey Ira­k’­a ge­çi­n” çağ­rı­sı­nı “On­la­ra ya­pı­la­cak en bü­yük iyi­lik olur. Çün­kü si­lah ta­şı­ma zah­me­tin­den kur­tu­lurla­r” söz­le­riy­le de­ğer­len­dir­di.

Çe­kir­dek kad­ro çe­kil­mez

TE­RÖ­RİST­LE­RİN si­lah­lı mı, si­lah­sız mı çe­ki­le­ce­ği konusu tar­tı­şı­lı­yor. İna­nın ça­dır ti­yat­ro­su için bu se­nar­yo ya­zıl­mış. ‘Si­lah­la­rı­nı bı­ra­kıp git­sin­le­r’ de­mek PKK’­ya ya­pı­lan en iyi iş. Bı­ra­kıp gi­den adam­lar za­ten ye­ni­den ge­le­cek. Hiç de­ğil­se si­lah ta­şı­ma zah­me­tin­den kur­tu­lur. İn­san kat­let­miş, kan dök­müş, dev­le­te baş­kal­dır­mış ca­ni­ler si­lah­lı ol­sa ne olur, ol­ma­sa ne olur? Ateş ede­cek­miş, et­me­ye­cek­miş. Böy­le şey olur mu?

PKK, Tür­ki­ye­’den çe­kil­mez. Gi­de­cek ol­sa bi­le bel­li un­sur­la­rı­nı, çe­kir­dek kad­ro­su­nu bı­ra­kır. Git­mek ma­ri­fet de­ğil. Gi­den, bir ge­ce­de de dö­ne­bi­lir. Kış ko­şul­la­rı baş­la­dı­ğın­da PKK, Ku­zey Ira­k’­a gi­der. Şim­di­ye ka­dar Ira­k’­a gi­der­ken PKK’­yı bul­muş­lar mı ki şim­di bu­la­cak­lar. Bun­la­rın hep­si kan­dır­ma­ca. Mil­le­ti ah­mak ye­ri­ne koy­ma­sın­lar. Şu­nu bil­sin­ler ki şu an­da mil­let en uya­nık du­rum­da­dır.

Es­ki­den ho­roz gi­biy­di­ler

AKİL insanlar işi tam bir ça­dır ti­yat­ro­su. Böy­le ol­ma­sı da iyi ol­du. Bu isim­le­rin ço­ğu es­ki­den bu ko­nu­la­rı kı­vır­ta­rak ko­nu­şu­yor­lar­dı. Şim­di açık­ça ko­nu­şu­yor­lar. Ma­lın or­ta­ya çık­ma­sı da­ha iyi. Müş­te­ri ma­lı ter­cih eder­ken uy­gun se­çim ya­par.

ÇO­ĞUN­LU­ĞU Kürt­çü­lük ya­pan in­san­la­rın bir ara­ya ge­ti­ril­me­siy­le ‘akil in­san­lar’ ko­mis­yon­la­rı oluş­tu­rul­du. Bu ko­mis­yon­da yer alan isim­ler­den ba­zı­la­rı­nın da ça­re­siz­lik­ten, mec­bu­ri­yet­ten bu­lun­duk­la­rı­nı söy­le­ye­bi­li­rim. On­la­rın da za­ten sa­yı­la­rı az… Terör örgütü iş­bir­lik­çi­si, Kürt­çü­lük ya­pan ve onun yan­daş­la­rı ola­rak ta­nı­nan isim­ler ol­du­ğu­nu gö­rü­yo­ruz. Bun­lar da iyi ol­du.

MİL­LET şim­di ba­zı şey­le­ri da­ha iyi gö­re­cek. Es­ki­den ho­roz gi­bi gö­rü­nü­yor­lar­dı, şim­di ho­roz res­mi­nin al­tın­da ‘ho­roz­du­r’ yaz­dı­lar.

BUN­LAR (akil in­san­lar) gi­dip ne­re­de, ki­me ko­nu­şa­cak? Top­lan­tı sa­lo­nu­na kimler ge­le­cek? AKP il baş­ka­nı, il­çe baş­ka­nı, be­le­di­ye baş­kan­la­rı, bun­la­rın top­la­dı­ğı ka­dın­lı-er­kek­li grup­lar ge­ti­ri­le­cek. Nor­mal bir yurt­se­ver bun­la­rın top­lan­tı­sı­na gi­der mi? Ba­na gö­re git­mez. Karadeniz’de, Ege­’de, Ak­de­ni­z’­de bun­la­rın ko­nuş­ma plat­for­mu­na Ata­türk mil­li­yet­çi­si, yurt­se­ver ola­n vatandaşların gi­de­ce­ği­ni as­la san­mı­yo­rum.

Boş şey­ler­le uğ­ra­şı­yor­lar

KO­MİS­YON üye­le­ri­nin önem­li bir bö­lü­mü AK­P’­li ola­rak bi­li­nen ki­şi­ler. On­la­rın ko­nuş­ma ya­pa­ca­ğı ki­şi­ler de ço­ğun­luk­la AK­P’­ye oy ve­ren­ler­dir. On­la­rın par­ti­den uzak­laş­ma­ma­sı için ik­na top­lan­tı­la­rı ola­cak. Bun­lar sa­de­ce bu­na ya­rar; baş­ka bir hal­ta ya­ra­maz. Ken­di­le­ri­ne ‘a­ki­l’ de­ni­len­ler, iş­bir­lik­çi du­ru­mun­da­dır. Kim­se bu mil­le­ti ah­mak ye­ri­ne koy­ma­sın. Boş şey­ler­le uğ­ra­şıp da ken­di­le­ri­ni oya­la­ma­sın­lar.

Devletin gücünden şüphe olmamalı

AN­NE­LE­RİN göz yaş­la­rın­dan söz eden­ler ne ya­şa­mış, ne gör­müş­ler? Unu­tul­ma­sın, Gü­ney­do­ğu­’dan son 30 yıl­da ba­na gö­re 8-10 mil­yo­na ya­kın as­ker geç­ti. Bir ara 365 bin as­ker var­dı. Böy­le bir as­ker Ti­mu­r’­da, Cen­giz Ha­n’­da, Os­man­lı­’da, Sel­çuk­lu­’da ol­ma­dı. Gü­ney­do­ğu­’da as­ker­li­ği­ni ya­pan bun­ca genç, bu­gün Tür­ki­ye­’nin her ta­ra­fın­da­dır.

KAN, bun­la­rın de­di­ği gi­bi dur­maz. Bun­lar, in­san ru­hu­nu da, do­ğa­sı­nı da an­la­mı­yor. Te­rö­rün bit­me­si için pla­nım ha­zır. Bu par­ti prog­ra­mı­mız­da da ya­zı­lı… Ya­pı­la­cak olan şu­dur: Dev­let, te­rö­rist­le­re si­lah­la­rı­nı bı­ra­kıp tes­lim ol­ma­sı­nı is­ter. Ol­maz­lar­sa, bun­la­ra kar­şı se­çil­miş ve gö­nül­lü­ler­den 20 bin ki­şi­lik bir­lik­ler oluş­tu­ru­lur. Te­rör kı­sa sü­re­de et­ki­siz ha­le ge­ti­ri­lir. Baş­ka ça­re yok. Dev­le­tin gü­cün­den ve kud­re­tin­den kim­se­nin şüp­he­si ol­ma­ma­lı…

BA­NA ‘a­kil in­san­la­r’ ara­sın­da bu­lun­mak için her­han­gi bir öne­ri gel­me­di. Ba­na bu ko­nu­da öne­ri­de bu­lu­na­cak adam da­ha ana­sının karnından doğ­ma­mış­tır. O ada­mın ana­sı­nın di­şi kap­lan ol­ma­sı la­zım.

İn­san­lar PKK’­yı an­la­mı­yor

AKİL in­san­lar di­ye açık­la­nan­la­rın ça­lış­ma­la­rın­dan bir şey çık­maz. İn­san­lar PKK’­yı an­la­ya­mı­yor. Ba­rış-sa­vaş söz­cük­le­ri kul­la­nı­yor. 30 yıl­dır te­rö­rist de­ni­li­yor­du. Şim­di ne ol­du böy­le? Sa­vaş var­sa hal­kın bil­me­si la­zım­dır. Gi­den pa­ra da, ço­cuk­lar da bu hal­kın­dır. Unut­ma­ya­lım, sa­vaş var­sa sa­vaş bit­tik­ten son­ra in­san­lar yar­gı­la­nır. Bu­nun adı da Di­van-ı Harp­tir.

Ortada siyasi irade yok

ŞİM­Dİ gi­di­len yol, yol de­ğil­dir. Bun­lar (akil insanlar) ne İm­ra­lı­’da­ki ko­mi­ta­cı ba­şı­nı ne terör örgütü PKK’­nın Kan­di­l’­de­ki yö­ne­tim kad­ro­su­nu ta­nır. 30 yıl­dır te­rör bi­ti­ri­le­mi­yor­sa, bu­nun ne­de­ni be­ce­rik­siz­lik­tir.

TE­RÖ­RİST­LER­DEN bin 500’ü Tür­ki­ye­’de­dir. İçer­de­ki­le­rin yer­le­ri bel­li. Han­gi va­di­de, bo­ğaz­da, ma­ğa­ra­da ol­duk­la­rı bi­li­ni­yor. Irak’ın kuzeyinde bu­lu­nan­la­rın yer­le­ri de bel­li. Si­ya­si ira­de ol­ma­dı­ğı için teröristler alı­na­mı­yor. Ben yer­le­ri­ni bi­li­yo­rum da, is­tih­ba­rat ya­pan ku­rum­lar bil­mez mi? PKK’­ya kar­şı dağ­lar­da kış ko­şul­la­rın­da uy­gun mü­ca­de­le ede­cek ör­güt­len­me ya­pı­la­na­ma­dı.

ŞİM­Dİ bir ki­tap ya­zı­yo­rum. İs­mi ‘Ce­hen­nem­de­re Kan­yo­nu – Ak­şam ol­ma­dan gü­nü öv­me­’ adı­nı ta­şı­yor. 20 ki­şi­lik, kış ko­şul­la­rın­da terör örgütünü dağ­lar­da ara­yan, pu­su ku­ran, bas­kın ya­pan ay­kı­rı in­san­lar­dan mey­da­na gel­miş bir müf­re­ze. Gay­ri ni­za­mi har­bin na­sıl ya­pı­la­ca­ğı­nı gös­te­ren müf­re­ze­yi an­la­tır­ken, te­rö­rist­le mü­ca­de­le­nin na­sıl ya­pıl­ma­sı ge­re­ke­ce­ği­ni yaz­mış ola­ca­ğım.

Haberin Devamı