Gazete Vatan Logo

Özge Özder kimdir?

Özge Özder kimdir? Sorusunun yanıtı merak ediliyor ve gündemde sıkça araştırılıyor. Başarılı ve güzel oyuncu Özge Özder'in hayatına dair bilgiler merak konusu oldu. İşte Özge Özder hakkındaki tüm detaylar...

Özge Özder kimdir?

Birçok dizi ve filmde yer alan Özge Özder, başarılı oyunculuğu ile dikkatleri üzerine çekiyor. Güzel oyuncu Özge Özder'in yaşı, eğitimi, kariyeri gibi pek çok bilgi merak edildi. İşte Özge Özder kimdir? Sorusunun yanıtı...

ÖZGE ÖZDER KİMDİR?

Tiyatro, sinema ve dizi film oyuncusu Özge Özder, 1 Nisan 1978 tarihinde Ankara’da bir evin tek çocuğu olarak doğmuştur. Tam adı Elif Özge Özder’dir. Annesi teknik ressam, babası imar planlamacısı idi. Ortaokul ve liseyi Ankara Özel Yükseliş Kolejinde okudu. 1996 yılında Ankara Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümünü burslu kazanır, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünü ise derece ile kazanır. Tercihini Ankara Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarından yana kullanarak burada okudu. 2000 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümünden mezun oldu.

İstanbul’da ki oyunculuk serüveni BKM ile başladı. 2001 yılından beri sahnelerde olan Özge Özder, 2005 yılından beri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında kadrolu olarak rol almaktadır.

Haberin Devamı

Özge Özder, 2007-2008 yılları arasında Reşat Nuri Güntekin'in 1925'te yazdığı romanından uyarlanan “Dudaktan Kalbe” adlı dizide başrollerde Aslı Tandoğan, Burak Hakkı, Yiğit Özşener ve Fadik Sevin Atasoy ile birlikte oynadı.

Özge Özder, 4-11 Ekim 2013 tarihlerinde yapılan 50. Altın Portakal Film Festivali'nde sunuculuğu Murat Han ile paylaşmıştır.

2011 – 2014 yılları arasında yapımcısının Fatih Aksoy olduğu Med Yapım imzalı “Umutsuz Ev Kadınları” adlı dizide Emel karakterini canlandırdı. Dizide diğer başrolleri Songül Öden, Bennu Yıldırımlar, Ceyda Düvenci, Deniz Uğur canlandırmıştır.

Özge Özder, 2007 yılında Tansel Öngel ile evlendi. 2010 yılında boşandı.

Ödülleri :

2008 - Bedia Muvahhit ödülü, “Üç Kız Kardeş” oyununda Nataşa rolüyle